Krása oděvů

Jsme bytostné, které pomáhají lidem s ručními pracemi. My konkrétně pomáháme švadlenám. Když nás některá zavolá, přijdeme. Pomáháme s více věcmi. Když se švadlena učí něco nového, vedeme jí ruku, aby snáze pochopila, co má dělat. Potom ji necháme, aby se v tom sama zdokonalila, a jen občas jí napovíme nebo poopravíme. Až se danou věc naučí, přivedeme ji inspiraci k něčemu dalšímu, aby se mohla dále rozvíjet. Třeba jí naučíme, jak oděv ozdobit lemem nebo něčím jiným. Učíme všechno – od těch nejhmotnějších věcí, jako je například technika šití nebo různé střihy, až po ty méně hmotné, jako je například výběr vhodného materiálu, střihu a barvy pro konkrétního člověka.

Oděvy jsou důležitou součástí vašeho života, a proto byste jim měli věnovat více opravdové pozornosti. Na vyzařování oděvu se – stejně jako u jiných předmětů – podílí spousta věcí. Ale nejedná se jen o samotný materiál, barvu a střih – důležité je také to, co do něj zatkali lidé. Marně budete nosit oděv z pravých přírodních materiálů, když bude vznik tohoto oděvu poskvrněn krví nějakého otrokářského systému. Každý člověk, který přijde do kontaktu s vaším oděvem – ten, kdo pěstuje len, ten, kdo vyrábí barviva, ten, kdo šije, ten, kdo oděv prodává… – do něj zatká něco svého. Tím vším je pak tvořeno vyzařování toho, co potom máte celý den na sobě. Snažte se tedy více vnímat, jak na vás ty které šaty působí. Někdy se vám sice nemusí úplně líbit barva nebo střih, ale pokud byl oděv ušit s láskou, bude vás chránit lépe než mnohý jiný, který je bližší vašemu vkusu.

Jak je to se zatkáváním cítění člověka třeba právě do oděvu, který šije?

My vám rády pomůžeme, když z vás proudí láska k práci, láska k tomu, pro koho oděv šijete, atd. Když kolem sebe vysíláte nepěkné myšlenky a city, nepřijdeme. Oboje cítění se pochopitelně do vytvářeného oděvu zatká, ale to neděláme my – od toho tu jsou jiní bytostní.

Pomáháte i s vyšíváním?

Výšivky jsou něco jiného. Je to jemnější práce, a proto přichází také jemnější bytostné. A také záleží na tom, co vyšíváte. Když vyšíváte nějakou ozdobu na oltář, přichází vyšší bytostná, než když si vyšíváte třeba něco na zkrášlení domova.

– – –

Knihu „Vzkazy bytostných III“ si můžete objednat v našem elektronickém obchodě.

Martin Kunetka, Za branami