Čistota ženství

Nelze na Zemi dosáhnout pravé čistoty, která bude mít za následek rozlévání harmonických vln pravého, ušlechtilého lidského působení po celé Zemi a poté opět vzhůru, pokud v tomto ohledu nebude předcházet ženství jako pevný a neochvějný vzor úsilí ke Světlu a touhy po naplnění Stvořitelových zákonů. Nebude-li žena stát ve stvoření tak, jak má, nebude možná pravá výstavba a vše, co vznikne, si v sobě ponese zárodek nemoci, která se dříve či později projeví a přinese s sebou zhroucení a pád.

Není vám tím říkáno nic nového, neboť na tuto skutečnost je z mnoha stran poukázáno v Poselství Grálu, nicméně jen málokteří z vás si tuto skutečnost v sobě prožili s plnou vážností a takovým pochopením, jakého je lidský duch jen schopen, protože kdybyste tak učinili, museli byste jednat úplně jinak – a to jak ženy, tak muži.

Není vás málo, které nyní chodíte po Zemi a které jste slibovaly věrnost Stvořiteli ve všech proměnách svého bytí. Přesto, že v porovnání s celkovým počtem duchů žijících na celé planetě je vás jen zlomek, mohlo vás být dost na to, abyste prozářily celou Zemi nejušlechtilejšími a nejčistějšími záchvěvy pravého ženství, jemuž se všechno ostatní musí podřídit. Schopnosti k tomu ve vás spočívaly, stačilo je jen využít.

Jenomže co jste s těmito schopnostmi udělaly? Využily jste své jemnější vyciťování k tomu, abyste samy sebe přetvořily a vydaly se cestou, kterou vám ukazuje váš duch, aniž byste přitom hleděly na všechno ostatní? Nebo jste si podržely své velké neřesti – pýchu a ješitnost – a ještě je znásobily v síle, která do vás mohla proudit?

Nemyslete si, že když jste začaly číst Poselství Grálu, chodit na pobožnosti, oblékat se do dlouhých šatů, zdobit domácnost, vyrábět rukodělné předměty, vařit zdravé pokrmy atd., staly jste se tím automaticky čistými a Bohu milými a že nyní už o sobě můžete prohlásit, že přispíváte k šíření Světla na Zemi. K tomu totiž ve své podstatě přispívají jen nemnohé z vás, a ty si to o sobě povětšinou vůbec nemyslí. Vy zbylé k tomu máte ještě velmi, velmi daleko, ba dokonce se zdá, že mnohé z vás si tu pravou cestu ke Světlu již nadobro uzavřely a ani ji ve skutečnosti nehledají.

Jako nejhorší jed mezi vámi působí duchovní pýcha v mnoha a mnoha různých formách a obměnách, které však mají jedno společné – oslavování sebe sama. Mezi vámi, které jste měly vynikat pílískromností! Vy se však stále chcete cítit oslavovány a opěvovány, neboť to dělá dobře vaší ješitnosti. Stavíte se na odiv – více či méně otevřeně – a chcete sklízet chválu a obdiv za to, jaké jste duchovně vznešené a pokročilé! Ne pro dobro ostatních a pro lásku ke Stvořiteli, nýbrž pro vlastní uspokojení konáte mnohé věci, které sice vydáváte za ušlechtilé a vaše okolí je tak mnohdy i přijímá, avšak ve skutečnosti jsou odporné.

Kolik z vás hrdě prohlašuje nebo si to alespoň o sobě myslí, že vy jako ženy přece cítíte pravdu a bez zaváhání ji poznáte, protože jste k tomu také uzpůsobeny lépe než muži, a přitom to, co na vás v dané chvíli působí, jsou pouhé pocity a výstřelky vlastních slabostí? Kolik z vás si myslí, že komunikuje s bytostnými nebo s vysokými duchovními i jinými bytnostmi, ačkoliv ve skutečnosti vám domnělá přijímaná sdělení našeptává nanejvýš tak vlastní ego a temní duchové, jimž jste se ve své pýše otevřely a ve stejnorodosti je zavolaly? Kolik z vás si coby matky zakládáte na tom, jaké světlé a vysoké duchy jste přitáhly, a své potomky chcete využít k tomu, aby ostatní viděli, jaké jste ušlechtilé a vznešené, když se vám narodily takto vyspělé děti?

A kolik z vás v tom došlo ještě dále a své duchovní vlastnosti chce používat k zalíbení se a ke svádění mužů? Navenek to nikdy neřeknete a ani samy sobě to nepřiznáte, ale jinak celým svým vyzařováním říkáte do světa: „Pohleď, jaká jsem duchovně krásná! Chceš mě? Líbím se ti?“ Copak si neuvědomujete, že v takovém případě je váš duchovní oděv stejný jako pozemský oděv žen, jež ke svádění využívají své tělo? Marně se budete zakrývat hrubohmotnými šaty dlouhými až na zem a s límcem až k bradě… Na druhém břehu pravda stejně vyjde najevo a tam už svou nahotu nebudete mít jak zakrýt!

Součástí vaší úlohy coby žen navíc mělo být i správné vedení mužů. Máte přece všechno ve Stvoření svým působením podporovat! Ale jak jste k tomu přistoupily? Ano, navenek často říkáte: „Vážíme si mužů, kteří se k nám chovají s úctou a porozuměním.“, jenomže vaše nitro přitom ve skutečnosti požadovačně křičí: „Vy, muži, máte povinnost dělat to, co chceme. Je to vaše vina, když se necítíme šťastné!“

Opravdu není snadné najít mezi vámi takovou, v níž plamenně žhne touha po skutečné čistotě a která – ačkoliv taková zatím ještě není – vážně usiluje o dosažení a rozvinutí pravého ženství. Na takové z vás je z Výšin radostně pohlíženo a je k vám přiváděna spousta pomoci, neboť vy se máte stát základem pro to nové, co zde na Zemi musí být. Nenechte se zmýlit falešným pozlátkem a také se nenechejte odradit a ubít špínou, kterou po vás budou chtít házet ti, kteří jsou sami špatní a nečistí a kteří budou s nenávistí pohlížet na vaši čistotu a závidět vám ji. Špínou ostatních se nemusíte zabývat, jelikož máte před sebou vznešený cíl, k němuž máte hrdě kráčet bez ohledu na povyk okolí.

Díky svému jemnějšímu založení smíte jako první přijímat shůry to, co je po lidstvu chtěno, zpracovat to v sobě a takto zpracované předat mužům, kteří to posléze uskuteční i v hrubé hmotnosti. Musíte se naučit správně působit jako ženy, čímž zároveň umožníte mužům, aby správně působili i oni. Týká se to úplně všeho! I boje za Světlo, neboť to, jak je mnohými veden dnes, je naprosto nesprávné. Nemáte se snad jako Amazonky vrhat se zbraněmi na své okolí, nýbrž máte se naučit bojovat žensky a svým čistým působením donutit muže, aby i oni jednali správně. Skutečně – pokud se postavíte jako ženy správně na své místo, vyvinete tím na muže obrovský tlak, jemuž se budou muset přizpůsobit a podřídit, takže se i oni postupně naučí působit správně mužsky. Ne všichni to dokážou nebo vůbec budou chtít dokázat, nicméně takovými se zabývat nemusíte a nemáte. Ty nechte jít jejich vlastní cestou. Nejsou upotřebitelní, a proto budou muset zahynout.

Na paprsku lilie je vám posílána obrovská pomoc pro to, abyste se mohly očistit a stát se pravými ženami. Ale na stejném paprsku k vám míří i ostrý meč soudu, který neúprosně odvrhne všechny z vás, jež před čistotou dávají přednost vlastní ješitnosti.

A na závěr ještě slovo k mužům… Vzdejte se svého nadřazeného postavení, jež vám nepřináleží, a umožněte ženám, aby se opět staly tím, kým být mají. Podporujte je v tom a následujte je. Avšak nezapomínejte na to, že se při tom musíte sami hýbat a rozvíjet svůj vlastní cit! Nemáte totiž ženy následovat slepě a bezmyšlenkovitě. To by nebylo správné, neboť tím byste se vnitřně nehýbali a také byste se vystavili velkému nebezpečí, že budete následovat ty ženy, které toho nejsou hodny!

Následování žen spočívá v něčem jiném. Je to nejčilejší práce vašeho ducha, který dokáže v citu zachytit to, co bylo ženami přijato a zpracováno jejich druhem, a poté ve spolupráci s rozumem nalézt cestu a způsob, jak uskutečnit to, co je chtěno shůry. To je cesta k pravému mužství, kterou se musíte vydat, jestliže chcete v tomto stvoření dále působit.