Prečo práve teraz začala Tisícročná ríša

Pýtate sa: „Prečo práve na sviatok Čistoty začala Tisícročná ríša?“ Pre vysvetlenie tohto diania sa musíme vrátiť o mnoho miliónov rokov späť.

Zem bola vtedy čistá a všade vládla harmónia a mier. Duchovné iskričky sa začali vyvíjať. Ich vývoj podporovala božsky-bytostná dvojica, Lucifer spolu so svojou družkou. I ona niesla meno Lucifer, teda Svetlonos, ale v jemnejšom, ženskom pôsobení, teda Lucia.

Zdalo sa jej, že duchovné iskričky sa vyvíjajú príliš pomaly a v dobrom chcení hľadala spôsob, ako tento vývoj urýchliť. Týmto konaním sa nevedome postavila proti Božej Vôli, pretože táto Voľa zo Zákona určila potrebnú dobu na vývoj iskričiek. Lucia bola ihneď varovaná, ale neposlúchla, čím sa postavila proti Božej Vôli vedome.

Týmto trochu poklesla a ocitla sa za bránou, ktorú strážila. Táto brána je bránou do obrazu Hradu Grálu na hranici medzi duchovným a bytostným. Vyjdením za túto bránu do najvyššej časti jemnohmotnosti ju Lucia jednosmerne pre duchov uzatvorila. Znamenalo to, že akýkoľvek stvorení, ktorí pochádzali z nižšej časti stvorenia, ako je božsky-bytostné, sa do hmotnosti dostali, ale naspäť už nie! Zatvorená brána neplatila akurát pre bytostných, a to preto, lebo oni používajú inú bránu, ktorej strážcom je Zeus.

Po tomto poklese Lucia zaviedla podľa svojej mienky lepší spôsob pre vývoj duchov než Bohom danú pomáhajúcu Lásku. Bol to princíp pokušenia, ktorý poznáte i ako princíp súťaženia.

Lucia ponúkla duchom zdanlivo nevinnú vec: „Pozri sa, tvoj sused má viac. Snaž sa i ty!“ U tých duchov, ktorí už vtedy boli vedomí, neuspela. Ale uspela u niektorých iskričiek, ktoré ešte len nadobúdali vedomie. Týmto dianím poklesla Lucia až do hrubohmotnosti.

Vtedy zaznelo z Výšin Slovo „Očista!“ Bytostní na základe tohto príkazu začali budovať výlevku pre očistu padlých duchov. Musela to byť výlevka, lebo hrubohmotnosť sa môže očistiť iba výlevkou.

Činy padlých duchov boli však také ťažké, že ich bytostní museli podľa Zákona odvádzať až do ťažkohmotnosti. Preto bytostní novú výlevku museli začať robiť na hrubohmotno-ťažkohmotnej hranici a v ťažkohmotnosti.

Pretože vývoj akýchkoľvek hmotných telies prebieha podľa Zákona, mohlo byť presne povedané, kedy bude výlevka hotová.

Medzitým do ťažkohmotnosti padla i Lucia. Pretože prví duchovia padli do hriechu vo svetovej obci Ephesus, i Lucia išla do ťažkohmotnosti práve tadiaľ.

Ešte predtým ľudia začali uctievať temno miesto Boha! Lucifer, ktorý bol teraz v bytostnom sám, videl toto dianie. Zapáčilo sa mu to. Chcel, aby uctievali i jeho, a preto padol i on! Jeho cesta do ťažkohmotnosti bola ešte rýchlejšia než Luciina a viedla cez svetovú obec Pergamos. V tom istom čase vo svetovej obci Ephesus ľudia mohli pri Zemi Luciu i vidieť.

Priblížil sa zasľúbený čas pre otvorenie výlevky. Mladík z Hradu bol už pripravený, preto mohol vyjsť do stvorenia. Trinásť Jazdcov vyšlo, aby pôsobili tam, kde je to nutné. Do siedmych svetových obcí sa rozdelili tak, aby v každej mohli čo najlepšie pôsobiť. To bolo zasľúbené prejdenie všetkých svetových obcí Pánom. Vnútorne ako Jednota, navonok ako rozdielne osoby mali stále medzi sebou spojenie.

Abd-ru-shin, Mária a Lev vyšli do svetovej časti Ephesus. Preto traja, lebo vtedy bola táto svetová obec najtemnejšia. Do svetových obcí Loadicea a Sardes vyšli po dvaja Jazdci – Oriel s Irmingard a Gabriel s Elisabeth. A do svetových obcí Pergamos, Philadelphia, Smyrna a Thyatira vyšlo po jednom Jazdcovi – Ezechiel, Raphael, Ephraim a Michael.

Do ťažkohmotnosti cez svetovú obec Pergamos bez toho, aby sa zastavili na hrubohmotnej Zemi, vyšiel Priel s Máriou. Ich úlohou bolo spútať Lucifera.

Jedine vo svetovej obci Ephesus bolo nutné, aby sa Pán na Zem i inkarnoval. Vo všetkých ostatných išli jazdci do strednej hrubohmotnosti.

V ťažkohmotnosti prebehol medzitým zápas. Lucii a Luciferovi boli odňaté symboly ich moci – čelenka so symbolom váh a kopija. Vtedy sa zároveň obidvaja dozvedeli, že ich čaká bolestná očista vo výlevke. Dovtedy to nevedeli, lebo bytostní nepodliehali ich moci a výlevka pre duchov nikdy nebola chcená, ale vynútili si ju duchovia svojím konaním!

Miesto oľutovania zaznel z ťažkohmotnosti výkrik zúrivosti. Bol smerovaný najmä do svetovej obce Ephesus, lebo tam bolo najviac temných duchov. Preto tu musel prísť Syn Boží Ježiš, lebo inak by táto svetová obec padla! – –

Od večnosti je nad stvorením Trojzákon „Láska – Spravodlivosť – Čistota“. Tento Trojzákon sa zachvieva v Jednote, v Dokonalosti. Pravidelne, presne v určený čas je vyžarovaná sila jednotlivých Zákonov do stvorenia na jeho udržanie a podporu.

Stvorenie vzniká v deň Svätej Holubice, keď je do stvorenia vylievaná Spravodlivosť. Ženy ako prvé musia podať vyúčtovanie zo svojho konania v deň Čistej Ľalie, keď je do stvorenia vylievaná Čistota. Opätovné posilnenie stvorenia je v deň Červenej Ruže, keď je do stvorenia vylievaná Láska. Nakoniec, v deň Baránka, keď je do stvorenia vylievaná sila Trojzákona, sila Dokonalosti, musia podať vyúčtovanie muži.

Tento sviatok bol v dávnych dobách známy. Je veľmi smutné, že krátko pred týmto dňom ľudia zavraždili Syna Božieho! Vtedy zaznelo Slovo: „Nesmiete!“

Od tej chvíle až do skončenia súdu sa tento sviatok na Zemi nesmel sláviť na znak smútku! Ani si neviete predstaviť, čo to všetko pre vás znamenalo. Nesmeli ste podať zúčtovanie, lebo ste nemali aké!

Práve v tento deň po vyše dvadsiatich miliónoch rokov vývoja bola podľa Zákona otvorená výlevka. Ako prví do nej vošli Lucia a Lucifer. V deň Čistej Ľalie, teda presne o pol roka vášho času, odtiaľ vyšli podľa Zákona očistení. Až vtedy mohla byť odovzdaná kopija a čelenka novej Lucii a Luciferovi, ktorí na ne v bytostnom čakali. Týmto dianím mohla byť opäť po mnoho miliónoch rokov otvorená brána a prví duchovia sa vrátili domov.

A preto je tento deň začiatkom zasľúbenej Tisícročnej ríše i v hrubohmotnosti.

Z knihy Pre ľudí