Falešní proroci

Veliká zodpovědnost je těch, které Bůh povolal k tomu, aby šířili jeho Slovo a jeho vůli. Na Zemi se vždy nachází takoví lidé, kteří jsou jím k tomu určeni, neboť lidstvo nemá zůstat bez pomoci z Výšin. Jsou zastoupeni ve všech druzích i všech kastách, stejně jako ve všech národech.

Za normálního vývoje stvoření to není ani jinak možné, než aby Slovo z Výšin přijímali na Zemi žijící, omilostnění tvorové a šířili jej mezi ostatní spolutvory; neboť to, že se ve vašem stvoření na Zem zrodili také Vyslanci Světla je zcela mimořádná událost, která nebyla plánována a která byla vynucena otřesným selháním lidí.

Takovíto prostředníci bývají na svou úlohu dlouho připravováni, a aby ji mohli vykonávat, musí v rámci povolání obdržet dary od Stvořitele, které je k tomu uschopňují. Jejich úkolem je pak tyto dary v sobě rozvíjet a pečlivě střežit jejich čistotu, neboť bez používání těchto darů a bez dbaní na vnitřní čistotu při plnění úlohy by došlo k zakrnění a zatemnění svěřené hřivny, což by znemožnilo jakékoliv splnění.

Nikdo z prostředníků přitom nemůže zprostředkovávat přímo Slovo jako takové, neboť to nemůže žádný z tvorů, ale vždy se jedná o obrazy přinášené v citu světlými posly. Prostředníci se musí vynasnažit, aby tyto obrazy co nejpřesněji přijali a také co nejpřesněji podali lidskou řečí. Pokud toto plní, pak mohou na Zemi přinést nové vědění či oznamovat lidstvu Boží vůli tak, jako ji například kdysi oznamoval k tomu povolaný Lie’c a po něm Lao’c, ačkoliv dílo prostředníků samozřejmě nikdy nebude moci být považováno za úplné, všeobsáhlé či dokonalé.

Mají přitom velkou zodpovědnost, protože do proudění přicházejícího z Výšin nesmí přidávat něco svého – svá přání, své názory a podobně, nýbrž musí se zcela otevřít a odevzdat tomu, co přichází.

Jen ti, kdo k tomu jsou přímo povoláni a kdo svou úlohu nekalí vlastním chtěním, smí pak vydávat svá díla za slova zaznívající z Výšin, byť i oni se coby tvorové mohou při své práci v přiměřené míře dopustit nepřesnosti či omylu. Všichni ostatní, kteří k tomu buď povoláni nebyli, nebo toto povolání v důsledku neplnění ztratili, se dopouští velmi závažného rouhání, pakliže se snaží před světem tvářit, že zprostředkovávají slova z Výšin.

Žel, tak jako za dob nejrůznějších připravovatelů cesty i za doby Vyslanců Světla, tak i nyní se všude rojí spousta falešných proroků, kteří se přímo či nepřímo prohlašují za zprostředkovatele slov z Výšin a záchvěvů ze stvoření, přičemž jim k tomu ovšem chybí to podstatné – tedy skutečné duchovní povolání k této úloze.

To, co svými díly a texty šíří, potom závisí na míře jejich vnitřní čistoty. V nejlepším případě, který ovšem není až tak častý, jsou schopni pravdivě zachytit nějaký střípek z dění ve stvoření, jelikož se čistě napojili na inspiraci, která jim směla být přivedena. Ovšem ani pak o svých textech nemohou prohlásit, že jsou to slova zaznívající k lidem z Výšin, ale spíše by měli používat označení „v inspiraci napsané texty“.

Mnohem častěji však tito falešní proroci šíří bludnou směs zrnek pravdy a velké míry vlastních názorů, která je velice nebezpečná a škodlivá; neboť části pravdy jsou zde smíseny s falešnými obrazy a čtenáři či posluchači takovýchto děl se mohou cítit osloveni oněmi zrnky pravdy, ovšem následně jsou uvedeni ve zmatek zbylým mylným výkladem nebo tím, že podstatná část celé pravdy je zamlčena. Uvěří-li v pravost takovýchto slov a neodhalí-li tento podvod či vážný omyl, mohou se zastavit ve vývoji, protože v kráčení vpřed jim bude bránit přijetí mylných názorů.

Kdybyste se přitom zeptali těchto falešných proroků, jak jejich díla a statě vznikají, určitě by vám skvěle popsali, jak jim daná slova přicházejí, jak před sebou vidí obrazy a podobně. Co však tito falešní proroci nevidí a nechtějí si přiznat, je to, že k nim ve skutečnosti obrazy a slova nepřicházejí shora, jak se mylně domnívají, ale buď povstávají z jejich nesprávným postojem vydrážděné fantazie, nebo k nim sice skutečně přicházejí, nicméně nikoliv shora, nýbrž od duchů propadlých temnu! Jakému jinému proudění by se koneckonců mohli otevřít ti, kteří svou vlastní pýchu a vlastní přání staví nade vše, než proudění přicházejícímu od stejně založených lidí? A tak se velmi často napojí na myšlenková střediska sobeckých přání a odtamtud přicházející obrazy vydávají za slova Boží! Těžko si představit větší rouhání se Bohu!

Jiným, ale ne méně nebezpečný případem je situace, kdy slova falešných proroků jako taková jsou sice pravdivá, nicméně nejsou celá! Vynecháním podstatné části celého dění však dochází k podání úplně jiného obrazu, který navzdory správnosti všech slov neodpovídá pravdě. Je to, jako by například Jan Křtitel volal k lidem, že se přiblížilo království nebeské, ale už jedním dechem nedodával: Čiňte pokání! Bez této druhé části by v lidech snadno vznikl obraz, že království nebeské se nyní dostaví samo pro všechny a všichni v něm najdou hojnost a blaženost, a už by zde vůbec nebyla zmínka o tom, že se lidé musí o přijetí do tohoto království nejprve zasloužit vlastní proměnou.

Je mezi vámi dost takovýchto proroků, kteří sice zachytí část pravdy, ale vlastní vinou ji nemohou zachytit celou. To proto, že se svými vnitřními postoji uzavřeli možnosti vnímat i zbylou část a nemají pro ni vůbec pochopení. Nejjednodušším příkladem, na němž je to dobře vidět, jsou lidé, kteří se v nitru uzavřeli lásce, a proto vnímají jen bez milosti trestající spravedlnost; a naopak ti, kteří odvrhují jakoukoliv přísnost, a proto vnímají jen lásku, jež je ovšem bez přísnosti změkčilostí. Jejich sklonu potom odpovídají i jejich díla, která vždy musí zůstat pokřivená a skutečné pravdě škodící.

Smutné je, že falešná duchovní volání či jiné podobné texty často píší ti, kteří v sobě schopnosti je zprostředkovávat mají! Byly jim kdysi dány, jenomže oni je nechali zarůst plevelem vlastních vášní, a proto nyní nemohou obdržet skutečné povolání k dané úloze. A pokud ho i obdrželi, už o něj přišli, protože jej nevyužili k pravé službě, nýbrž jen ke službě vlastní ješitnosti.

Tím si připravili velice krutý osud, jelikož budou bez milosti vyvrženi z oblastí umožňujících ještě záchranu a budou vydáni napospas bolestivému rozkladu, neboť se mnohonásobně provinili proti Bohu.

Vy však, kteří hledáte pravdu, máte už nyní osvědčit svou schopnost v cítění rozpoznat, odkud k vám zaznívají nezkalená slova z Výšin a odkud jen prázdná či pokřivená lidská slova. Není to tak těžké, pokud v sobě nemáte cítění zahrabáno tak, že už jeho hlas neslyšíte.