Duch země

Jsem bytostný země – i když pro vás bych měl říci spíše bytostný půdy. Mým úkolem je přijímat Sílu a poté ji svou činností vkládat do země. Nepracuji jen se svrchní vrstvou půdy, kterou vidíte nebo do které se zaryjete rýčem, nýbrž s veškerou půdou až po skalní či jiné podloží.

Potkal jsi mě zde na poli, protože k povrchu vystupuji nejčastěji právě na polích nebo na místech porostlých travou. O dost méně pak na květnatých loukách nebo v lesích, a jinde téměř vůbec ne.

Má činnost podporuje a pohání proces vydávání plodů. Vždyť to, co zasadíte do půdy jako semínko, roste tím, co do sebe vstřebává, a poté to vydá plod, který přesně odpovídá tomu, co bylo zasazeno.

Je to stejné jako u vás – i vy svým duchovním rozhodnutím zasadíte semínko, které pak úměrně ke své vnitřní síle a k příznivosti či nepříznivosti okolností zraje, až vyroste v poznatelný výsledek. Tento výsledek je vždy takového druhu, jaký byl obsažen v původním semínku. V tom hledejte klíč ke své cestě – poznáváním plodů svých rozhodnutí můžete poznat, co vysíláte do Stvoření, a zkoumat, zda je to dobré, nebo ne.

Ale to už jsme odbočili. Ptáš se, co změnit na obhospodařování půdy, abyste jako lidstvo udělali krok vpřed. Musel bych vám odpovědět tak, jak už vám odpověděli ostatní bytostní – změňte sami sebe, své nitro, aby z vás šlo více lásky a úcty k přírodě a pochopitelně také ke Stvořiteli. Tím prozáříte celé své okolí a spousta problémů se tím vyřeší.

Dám však i jednu hmotnější radu těm z vás, kdo mají vztah k půdě a kdo se věnují jejímu obhospodařování. Pokud pracujete ve velkém, není nic špatného na tom, když použijete techniku. Měla by to být jiná technika, než jakou máte dnes, ale to nezměníte hned. Avšak ani při použití techniky si nenechte ukrást chvíle, kdy s půdou pracujete svýma rukama. Klidně rýčem a motykou obdělejte jen desetinu nebo dvacetinu své půdy – i to bude stačit. Vložíte tím do půdy něco, co při obdělávání velkými stroji nedokážete, a sami zároveň poznáte, o co intenzivněji se vám to vrátí zpět.

– – –

Knihu „Vzkazy bytostných III“ si můžete objednat v našem elektronickém obchodě.

Martin Kunetka, Za branami