Postoj Ženy

Na ťažké Prežitia Ľudia nezabúdajú ľahko. No z každého jedného sa môžete poučiť, a na tom ťažkom podrásť. Potom je vám to na Úžitok. V tom Spracovaní spočíva Spoznanie, z Prežitia sa rodí Presvedčenie o Správnosti Konania. A tak je Človek neustále obrusovaný. A ľudský Duch je takto posúvaný ďalej.

Prebuď sa Žena Dneška, lebo na tebe stojí toto Budovanie. Prebuď sa do Krásy Ducha, zušľachťuj ju v sebe a rozvíjaj. Nutné je urobiť určité Kroky. Dlho si Domácnosti robila Slúžku a Domácnosť ťa väznila. Čím? Neslobodou Ducha, Vyčerpanosťou a Zaneprázdnenosťou. No odteraz to bude ináč. Prácu treba rozložiť na všetkých členov Rodiny. Každý dostane určitú časť, podľa jeho Schopností a Veku. Túto má robiť ochotne a radostne, pretože všetci pracujú pre spoločný cieľ. Ak to tak neurobí, na Mieste je Interval, počas ktorého mu to bude tolerované. Ak ani potom nie, nastúpi Rešpektovanie Príkazu a jeho nutného Vykonania. Toto nech bude odteraz Zákon Domácnosti, ktorý platí pre všetkých členov. Ty, Žena, na toto budeš dohliadať, Starostlivosťou podkladať.

Musíš sa, Žena, vrátiť do Čias, keď si bola uznávaná. No Žena uťahaná Prácou, stále zaneprázdnená a nervózna Uznanie vzbudiť nemôže. Ani v Mužovi, ani u Detí. Preto počúvaj Žena Dneška. Do každej Činnosti dňa, do každého Úsilia votkávaj Lásku v Neho. Do každého Nádychu, do každého Rozhodnutia, do každej Činnosti nech nesieš toto Chcenie. Časom sa ti to stane prirodzeným tak, ako keď si naberáš Vzduch do Pľúc. Láska bude tá, ktorú zachytia, budú ju vyciťovať.

To tretie, čo musíš vykonať je vnútorná Čistota, Čistota tvojho Chcenia.

Nestojí to veľa Času, ale je to dôležité. Vernosť je konať všetko pre vyšší Cieľ. Nehľadieť na nič a na nikoho, ani na seba, len Službe byť stále verná. Byť Radosťou pre Službu neustále zapálená. A horieť touto Túžbou neustále.

Tak sa pohneš dopredu, tak sa pohneš ďalej.

Amen!