Lokomotíva

Jedného pekného dňa sa vracal jeden muž vlakom domov. Cesta išla v pohode ale pri stanici, ktorá bol tesne pred tou kde vystupoval, urobil vlak cuk – cuk a následne krátko potom zastal. Muž vstal, otvoril okno a pozeral sa, čo sa deje. Zbadal sprievodcu a spýtal sa.
„Pokazila sa lokomotíva, čakáme na náhradnú. Budeme meškať asi hodinu ale do staníc dôjdete.“ Následne potom vošiel sprievodca do vlaku a všetkým to oznámil.
Reakcie, ktoré nasledovali, boli rôzne. Jedni si hneď zabezpečili náhradnú dopravu autom, veď „Čo by sme čakali!“ a druhí hneď: „To je vina železníc, za to môže únia a hlavne Brusel!!!“
Sprievodca išiel druhýkrát po vlaku a hneď ho jeden cestujúci zastavil a povedal: „Budem žiadať náhradu cestovného!“. Sprievodca povedal: „Cestovného? Hm.“ a išiel ďalej mysliac si svoje.
Muž si vytiahol tablet a keď toto počul, pomyslel si: „Nieže by bol rád, že sa na tom robí, ale ešte má neprimerané požiadavky. Je to hlupák.“ Muž následne ako vlak prišiel do stanice vystúpil ale svoj názor na hlupáka nezmenil.