Spúšťanie lavín

Slovo je ako lavína, i tú spúšťa maličká vločka snehu. Doteraz sa vždy Slovo šírilo ako lavína, od jedinca k tisícom. Pozrite sa do histórie a sami spoznáte toto dianie.

V raných dobách to boli tisíce tých, ktorých nazývate pripravovateľmi cesty. Pripravovali cestu Slovu tým, že toto Slovo prijímali, prevádzali do pozemskej formy a začali ho i pozemsky šíriť. Tisíce ho od nich prijali a šírili ďalej.

Neboli pripravovateľmi cesty preto, že Slovo malo neskôr prísť do stvorenia priamo, ale preto, že pripravovali cestu k dušiam jednotlivých ľudí, po ktorej mohli títo kráčať, a tak sami mohli spoznať Slovo. Mená pripravovateľov sú už dávno zabudnuté, lebo nikdy ich nedávali do popredia.

Takto bežali milióny rokov. Časy sa zmenili. Do stvorenia priamo vyšlo Slovo. Tisíce boli tých, ktorí sa podujali pripraviť Mu cestu vo všetkých častiach stvorenia. Tak vznikli legendami opradení rytieri okrúhleho stola a ich sídlom bol praduchovný Patmos.

Keď prišlo Slovo na tento ostrov, zasadlo medzi nich na pripravený trón. Tak sa tento ostrov stal ostrovom svätých zvestovaní. Mnohí z rytierov vyšli ďalej do stvorenia, aby i tu pripravili cestu. Mená niektorých z nich poznáte, boli to pripravovatelia cesty Krišna, Lao’c, Zoroaster atď. Mená ostatných vám známe nie sú, lebo nepôsobili na Zemi.

Na Zem po prvýkrát prišlo Slovo v Abd-ru-shinovi. Jeho pôsobením sa spustili mnohé lavíny. Tá najznámejšia spôsobila odchod Židov z otroctva. Menej známe sú iné lavíny. Jednou z nich je i päť Mojžišových kníh, ktoré Mojžiš prijímal od Pána počas putovania púšťou. Stali sa základom židovskej viery, a tak vlastne základom takmer všetkých novodobých náboženstiev.

Potom prišlo Slovo samotné, nikým nepoznané, ale doprevádzané tými najvernejšími z verných, Jánom Krstiteľom a učeníkmi Jánom a Petrom. Neskôr, po smrti Slova sa k nim pridal i Pavol. Oni boli tí, ktorí Slovo ako malé lavíny rozniesli do sveta, čím spustili obrovskú lavínu spoznávania tohto Slova.

Slovo sa vrátilo domov, do Jednoty. Prišli noví pripravovatelia cesty, aby pripravili ľudské duše na príchod Svätého Grálu. Mená všetkých poznáte. Ale nejde len o Mohameda, ale i o kráľov, básnikov, spevákov, učiteľov, matematikov a iných.

Prišiel Svätý Grál a všetci pripravovatelia cesty sa s ním stretli, hoci niektorí iba tesne pred Jeho smrťou. Všetci našli cestu, ani jeden z nich nesklamal, ani jeden jediný! Ľudská zlovôľa im však zabránila v plnení. Väčšina z nich bola zavraždená!

Pýtate sa, kým bol Biely rytier, keďže sklamal? Eb-ra-nit nikdy nebol pripravovateľom cesty. Bol verným strážcom a ochrancom, ale nie pripravovateľom.

Svätý Grál sa vrátil domov, ale lavínu, ktorú spustil, nebolo možné zastaviť. Za veľmi krátky čas sa rozšírila viac ako pred dvomi tisícročiami lavína, ktorú spustil Syn Boží Ježiš.

Nepozerajte sa teraz na to, koľko je dnes takzvaných kresťanov, ale na to, koľko ich bolo pred dvomi tisícročiami. Oproti tým, ktorí prijali Slovo zo Svätého Grálu, ich bola sotva polovica.

Nastala Tisícročná ríša a opäť prišli pripravovatelia cesty. Tí istí, ktorí tu už boli v Atlantíde, a jedni z tých mnohých, ktorí spúšťali lavíny Slova Syna Božieho a pripravovali cestu pre príchod Svätého Grálu. Ich úloha je opäť rovnaká, pripraviť cestu. Tentoraz je to cesta domov.

Z knihy Pre ľudí