Agresivní pes

Pro každého psa je přirozené, že hlídá dům a pozemek, na kterém bydlí. A ačkoliv z mnohých štěkajících psů cítím, že by své pány bez váhání bránili a že by se s případným narušitelem rozhodně nemazlili, nejde z nich přitom nic zlého. Ba naopak, věrně plní svou úlohu.

Občas však potkám psa, jehož štěkot zní jinak. Je v něm cítit agrese a vůbec celé psovo chování nasvědčuje tomu, že by byl schopen člověka sám od sebe napadnout. Zajímalo mě, kde se to v něm bere. Že je za tím potřeba hledat lidi, to mi bylo jasné, ale vzhledem k tomu, že se někteří psi s agresivními sklony již rodí, zeptal jsem se bytostných, jak to vlastně je.

– – –

Tato psí duše si v sobě skutečně nese něco nesprávného, co se pak projevuje agresivitou a zlobou. Není to však její vina – stojí za tím lidé, kteří zvíře k agresi donutili týráním nebo, ještě hůře, záměrným vybičováním bojových pudů.

Zvíře si tento nesprávný sklon odneslo s sebou v již zformované části duše. Kdyby se v příštím hrubohmotném vtělení tohoto zvířete ujali lidé s dobrým srdcem, jejich láska by zvířeti pomohla zbavit se toho nesprávného.

Jenže lidé záměrně vyhledávali psy s větším sklonem k boji a podporovali v nich tento sklon čím dál tím více. Proto se mohlo stát, že časem došlo i k přetvoření těl a vzniku tzv. bojových plemen, jejichž těla jsou už od pohledu hrubší.

Agresivní chování lze pozorovat u více druhů zvířat, ale nejvíce je to patrné právě na těch zvířatech, která jsou určena k přímé součinnosti s člověkem. Ta jsou totiž nejvíce otevřena vašemu vyzařování, a proto na ně může působit jak vaše snaha zušlechtit, tak také snaha strhnout do hlubin nejrůznějšími nesprávnými sklony. Nižší živočichy, jejichž vědomí je ještě příliš malé, ani vědomější zvířata, jejichž úkolem není pomáhat člověku, do takovéto míry ovlivnit nemůžete.

Vaše odpovědnost však sahá mnohem dále, než jen na nesprávné ovlivnění zvířat, která k vám stojí nejblíže. Vaším úkolem bylo produchovnit Zemi, což by, pokud byste ve své úloze obstáli, mělo za následek, že by se všechna zvířata vyvíjela k ušlechtilejším formám. Boj v přírodě by byl postupně zčásti nahrazován symbiózou a pomocí ve vzájemném doplňování se. Samozřejmě, i nadále by se jednalo o ptáky, savce atd., ale jejich formy a působení by byly vyšší a ušlechtilejší.

Zvíře se však nemůže provinit, a přesto se tento pes musí nějak „napravit“…

Ano, není to vina zvířete, nýbrž lidí. Stačí, když pomine nesprávný tlak z vaší strany a zvíře se samo narovná. Na rozdíl od lidí totiž nemusí měnit svůj vnitřní postoj. Všechno nesprávné na něm vzniklo vinou lidí.