Na palouku

Vidíš tenhle palouček? Pro nás bytostné má velký význam, protože se zde scházíme k uctívání Nejvyššího. Měl bys vidět tu nádheru a posvátnost, když zde ve svitu měsíce tančí víly a kolem nich stojí zástup elfů a dalších bytostných. Za těmito stromy protéká malá říčka, takže sem mohou přicházet i bytosti vody.

Nejprve musíme i toto místo pročistit, protože zas tak daleko od vás, lidí, není, ale nebývá to tady tak špatné jako jinde. Toto místo má své strážce, kteří vaše myšlenkové útvary zastavují a odrážejí jinam.

Jenže vůči hrubohmotným vetřelcům to není nic platné. Sám vidíš, že se tady teď utábořili lidé se svými automobily a tamtou hlučnou věcí (pozn. dieselagregát). Ani nevíš, jak trpíme, když pořád tak rachotí. Ten zvuk se do nás doslova zařezává. Ale vždyť i vy lidé nemůžete z návštěvy přírody nic mít, když krásný zpěv ptáčků, šumění listí a veselé bublání říčky přehlušujete těmi svými vynálezy.

Vzpomínám teď často na bytostné, kteří žijí ve vašich městech a něco takového zažívají neustále, a posílám jim lásku. –

Proč nám berete i ty kousky země, ve kterých míváme alespoň trochu klid? I my potřebujeme žít a vyvíjet se. A někteří z nás stranou od lidí. Co vy vlastně víte o tom, co který tvor potřebuje ke svému vývoji? Zamořili jste takřka všechna místa na zemi, a přitom měla většina planety zůstat vámi nedotčena a na mnohá, mnohá území neměla noha člověka nikdy vkročit.

Budete muset více poslouchat bytostné, kteří vám ukáží, kde smíte žít, obdělávat svá pole atd. A nebude to vyhnanství, i když byste si jej zasloužili – bytostní vám ukážou taková místa, kde se vám bude dařit nejlépe, kde naleznete dostatek vody a kde se bude dařit i vašim plodinám. Potom snad budete vděčni všem bytostným a budete na ně brát větší ohled. A když vám řeknou, že někam nesmíte chodit, tak tam skutečně nepůjdete.