Nemôžete!

Nastal čas žatvy. Kosci žnú úrodu – zrelé i nezrelé klasy, kúkoľ i pšenicu. To, čo doteraz nedozrelo, je kosené s tým, čo je zrelé. Všetci čakali na žatvu, len každý si myslel, že jej čas je ešte ďaleko.

Žatva mohla nastať až po úplnom skončení súdu. Každý z vás si predstavoval túto dobu inak, len nikto nie správne.

Vy, ktorí máte svoj duchovný zrak otvorený, hľaďte, prišla kométa! Jagavá, veľká, väčšia než Slnko. Jej lúče obklopili celú Zem, a to je tá žatva! Vašimi pozemskými očami ešte nič nebadáte – lebo nechcete badať!

Otvorte svoj duchovný zrak a uvidíte, že tam je už všetko nové! Všetko⁠⁠ … okrem vás! Ale na Zemi to nebude nové skôr, kým nebudete novými vy! Aké sú pomery okolo vás, takými ste vy sami.

„Musíte!“ Kde je plnenie tohto Božieho príkazu? To by ste predsa museli byť iní, noví. Keďže však noví nie ste, znamená to, že tento príkaz ste ešte nesplnili!

Hľaď, človeče, k tvojmu sluchu dolieha hlas; hlas, ktorý ti zvestuje príkaz „Nesmiete!“ Už nesmiete konať inak, ako je Božia Vôľa! To znamená, že už Ju nesmiete neplniť! Je vám odňaté to jediné, čo ste doposiaľ vždy konali, vaše: „Môžete.“

„Nemôžete!“ Tento príkaz zahŕňa v sebe i tie dva predchádzajúce – „Musíte!“ a „Nesmiete!“ Zahĺbte sa nad týmito slovami, je v nich jednota i rozdielnosť. Je to trojjedinosť príkazov: „Musíte!“ – „Nesmiete!“ – „Nemôžete!“

Medzi „Nesmiete!“ a „Nemôžete!“ zdanlivo nie je rozdiel. Je to len preto, že nepoznáte duchovné významy týchto slov. Príkaz „Nesmiete!“ dokážete porušiť, príkaz „Nemôžete!“ nedokážete! Je to preto, že pokiaľ robíte niečo, čo nesmiete, používate pri tom Silu z Výšin. Teraz však zaznel príkaz „Nemôžete!“, čo znamená, že pri akomkoľvek pokuse o niečo, čo nemôžete, táto Sila do vás prestane prúdiť! Zdá sa vám to proti Zákonu, lebo Sila z Výšin nikdy nemôže prestať prúdiť. Áno, nemôže prestať prúdiť, ale môže byť od vás odklonená!

Do tohto stvorenia, ktoré ako jediné padlo, prišli z Výšin Jazdci, Jazdci, ktorí znamenajú Moc. Ich pôsobením táto Sila bude odklonená od tých, ktorí konajú zlo!

Z knihy Pre ľudí