Podzim

Zrovna začínal srpen a léto bylo v plném proudu, když jsem najednou zavnímal něco, při čem se mi vybavil podzim. Připadalo mi to podivné, ale za chvíli jsem zahlédl přicházející bytostné a od jednoho z nich se dozvěděl toto:

– – –

Jsme bytostní, kteří přináší tomuto kraji podzim. Může se vám to zdát zvláštní, ale sami přece cítíte, že každé roční období podporuje něco jiného. Na podzim země vydává své plody – ale to je jen příklad, děje se toho totiž mnohem více.

Naším úkolem tedy je zprostředkovat takové záření, které podporuje všechno, co je v danou dobu potřeba vykonat. Toto záření se pak dostane do půdy, do vzduchu… a vy pak skutečně můžete podzim cítit i svými hrubohmotnými smysly.

Často spolupracujeme s bytostnými vzduchu. Táhneme společně s nimi krajinou a plníme svůj úkol. Dnes kupříkladu ohlašujeme, že podzim přichází. Jsme první předvoj, po kterém opět přijdou bytostní pozdního léta, a až poté začnou tento kraj pravidelně navštěvovat bytostní podzimu. Každý přechod je totiž plynulý.

Naše poselství je určeno všem. Bytostní rostlin díky nám vědí, že se blíží čas sklizně, zvířata cítí, že si musí pospíšit se shromažďováním zásob na zimu, pro některé ptáky je to signál k odletu… I vy lidé byste nám mohli rozumět. Neříkáme vám jen to, že za pár týdnů budete moci sklidit svá pole, ale také vás můžeme upozornit na to, že bude například dlouhá zima, anebo že byste si měli dobře uskladnit tu a tu plodinu, protože se jí příští rok moc neurodí.

Mnohdy ale přinášíme i zprávy hlubšího významu. Otevřete se proto tomu, co vám říká „příroda“ – najdete v tom nejeden skrytý poklad!

– – –

Knihu „Vzkazy bytostných III“ si můžete objednat v našem elektronickém obchodě.

Martin Kunetka, Za branami