Psychické príčiny chorôb

Je začiatok dvadsiateho prvého storočia a v ambulanciách lekárov je stále viac a viac pacientov. Už ani neregistrujete, koľkí z nich sú skutočne chorí, teda majú klasické ochorenia, ako sú angína či chrípka, a koľkí z nich trpia takzvanými civilizačnými chorobami, prípadne chorobami, ktoré vznikli z negatívneho spôsobu života, ako sú rôzne depresie, stres či mnohé ochorenia žalúdka, srdca alebo pľúc.

Keby ste sa pozreli do minulosti, zistili by ste, že kým vtedy bolo zo sto ľudí chorých dvadsať, dnes je chorých aj tých zvyšných osemdesiat. Lekárska veda je na takej „vysokej úrovni“, že v súčasnosti nenájdete jediného človeka, ktorého by označila ako stopercentne zdravého.

Pozrime sa na príčinu tohto stavu bližšie. Je to veľmi jednoduché. Ako vrchol ľudského snaženia namiesto duchovného smerovania je mamona. To, čo vás dnes ovláda, sú peniaze vo všetkých možných formách. Peniaze robia politiku, peniaze určujú potreby ľudí. Máte na to už i porekadlo, že peniaze hýbu svetom. Je to však ten najväčší omyl zo všetkých omylov, na aký kedy ľudia prišli. A práve tento omyl je skutočným koreňom všetkých tých pseudochorôb, ktoré moderná medicína lieči hmotne namiesto toho, aby ich liečila duchovne.

Pre mnohé, ako infarkt, porážka atď., ste si našli označenie „civilizačné choroby“. Aby ste ich však mohli liečiť, museli by ste v prvom rade vyliečiť ducha človeka, ktorý nimi trpí. Ani to však nestačí, museli by ste totiž vyliečiť zmýšľanie celého ľudstva. Vy sami sa musíte chtiac-nechtiac podrobiť tomuto rozbehnutému vlaku ľudskej mamony, lebo musíte žiť v tej istej spoločnosti a musíte dodržiavať tie isté zákony, ktoré sú pre túto mamonu určené a ktoré boli priamo pre ňu vytvorené.

Takto vzniká dvojitý tlak. Prvý pôsobí na tých ľudí, ktorí sa naháňajú za pozemským a ženie ich do ešte zúrivejšieho konania, čo v nich vyvoláva stres, napätie a následne rôzne srdcovo-cievne choroby či žalúdočné a tráviace ťažkosti.

Druhý tlak je presne opačný a pôsobí na tých, ktorí sa chcú vzoprieť zbesilému spôsobu života, lebo ich cieľ je duchovný. Pri tomto však všade narážajú na prekážky, čím v nich vzniká pocit stratenosti, osamotenia alebo bezradnosti. Toto, paradoxne, vedie k tým istým zdravotným problémom, ktoré zažívajú tí, ktorí prežívajú stres.

Je to tak preto, lebo v obidvoch prípadoch duch človeka trpí. Kým v prvom prípade je utláčaný rozumom, v druhom prípade je utláčaný tlakom okolia. V obidvoch prípadoch je to však potlačenie, ktoré sa prejavuje vo vyžarovaní krvi a vyžarovanie krvi sa podieľa na zdravotnom stave človeka.

Pravdaže, aj tu nájdete zdanlivé výnimky, keď napríklad najväčší mafiáni či zloduchovia sa tešia dobrému zdraviu. Toto je však zdanie, lebo hoci ich telá netrpia hmotnými chorobami, trpí ich duša a prenasledujú ich výčitky svedomia, ktoré vyvolávajú úzkosti a depresie, hoci sa ich snažia potlačiť. Ich zdanlivé zdravie je preto vykúpené tým, že sú obklopení skupinami lekárov, ktorí im neustále podávajú lieky na takzvanú podporu zdravia, čím však v skutočnosti iba umelo predlžujú ich agóniu utrpenia.

Ako východisko z tejto neutešenej situácie je len jedno jediné. Nová doba, ktorá zmetie z povrchu Zeme to najvyššie, čo si ľudský rozum stanovil za cieľ. Je pravda, že tí, ktorých svet sa takto zrúti, sa zrútia s ním a prejaví sa to ich skutočným šialenstvom ducha. Avšak tí, ktorí trpeli tlakom ich chcenia, si uľahčene vydýchnu a s radosťou v srdci budú ďakovať Bohu za oslobodenie.

Z knihy Pre ľudí