Očista kruhov Grálu

Abd-ru-shin priniesol Slovo a požadoval od ľudí, aby ho vnášali do svojho života, teda aby ho žili. Mnohí tí, ktorí sa verejne a okato hlásia k Posolstvu Grálu, Slovo nežijú. Namiesto práce na sebe samotných uplatňujú v rámci svojich možností otvorené či skryté požiadavky voči svojim blížnym.

Učeníci nepoužívajú plameň učeníka, lebo ak by to robili, nekonali by to, čo konajú. Požadujú od svojich veriacich, aby im povstatím pri ich príchode a odchode zo slávností prejavili úctu, požadujú od svojich veriacich drezúru. Pompézne sa nacvičujú služby pri vstupe a úkonoch v Stánkoch Svetla, pričom však táto služba je iba komparz, lebo vpúšťa do stánku všetkých, nesleduje čistotu ich ducha a nestráži čistotu Stánku.
Nevstupovali by na slávnosti do znesvätených stánkov a nemenovali by do grálskych „funkcií“ ctižiadostivých jedincov, morálnych vrahov a ohováračov. Nikdy by nepripustili, aby časopis, ktorý v svojom názve nesie vznešené Slovo Grál priamo či nepriamo propagoval literatúru mystikov a okultistov a nerobil by s nimi pompézne interview.
Nepožadovali by na svojich cestách za veriacimi luxusné ubytovanie pre seba a svoje autá, nepožadovali by uctievanie hrubohmotného miesta len preto, že tam žil Abd-ru-shin. Nevyraďovali by bezohľadne a automaticky zo svojej databázy nositeľov Kríža, ktorí raz za predpísaný počet rokov nenavštívia Stánok, a teda tým aj finančne nepodporia majetok, ktorý spravujú.

Ale pozrime sa aj na život bežných čitateľov Posolstva Grálu. Väčšina mužov utláča ženy, manželky i dcéry. Namiesto toho, aby im umožnili rozlet do Výšin, zdegradovali ich na domáce slúžky či dokonca otrokyne. Ubíjajú ich napr. neustálym citovaním výrokov z Posolstva Grálu o ženách, či dokonca aj ich písaním a vylepovaním týchto citátov v byte! Žena má veľa detí – je to jej problém počnúc výchovou, zabezpečením vzdelávania a vo výnimočných prípadoch aj finančným zabezpečením existencie rodiny!
Tam, kde sa konajú pobožnosti v bytoch, sú ďalšie požiadavky – na upratovanie a údržbu, ale nie priestoru, kde sa koná pobožnosť, ale celého bytu vrátane umývania okien a veľkého upratovania výhradne súkromných priestorov. Posluhovanie majiteľovi bytu sa považuje za službu Svetlu!
Dlhoroční nositelia Kríža požadujú úctu z titulu svojho veku bez ohľadu na to, či sú alebo nie sú duchovne zrelí. Ak sa im podarilo navyše urobiť aj naozaj záslužnú činnosť, ako je napríklad preklad Posolstva Grálu do rodného jazyka, vnútorne či dokonca otvorene za to požadujú obdiv a úctu!
Väčšina nositeľov Kríža jednotne mlčí aj vtedy, keď vidí a cíti, že grálsky „funkcionár“ vykonal bezprávie. Boja sa o svoje pozície v grálskej cirkvi a tým svojim konaním popierajú Pravdu!

Žiaľ, väčšinou je život nositeľov Kríža a povolaných plný pýchy, nadutosti, samoľúbosti a požiadaviek! Pokora zostala nimi nepoznaná, a preto je na každom kroku takmer vždy nejaké porušenie Desatora, obzvlášť prvého prikázania.

Očista kruhov Grálu končí. Na každom jednotlivcovi je, ako sa k Slovu postaví, lebo každý je tu sám za seba.

Amen!