Natália (112. pokračovanie)

Na druhý deň sa priatelia rozdelili. Na stanici sa rozlúčili a nastúpili do svojich vlakov. Gerd zobral jeden Natáliin závet s tým, že ho odovzdá vo francúzskej banke a vybaví všetko potrebné.
Hneď v prvý deň v Paríži sa priatelia rozdelili na dve skupiny. Kristína s Milicou sa vybrali na nákupy do mesta a dohodli sa, že s mužmi sa stretnú až na večeri. Muži sa ohlásili na návštevu ku Gilbertovi a Desirée a cestou odovzdali Natáliin závet vo francúzskej banke.
Profesor literatúry mal veľkú radosť z nečakanej návštevy. Lenže jeho prvá otázka bola:
„A kde je Natália?“
A tak priatelia chtiac-nechtiac porozprávali všetko, čo sa stalo a prečo sa Natália hanbila prísť do Paríža. Gilbert si všetko so záujmom vypočul a poznamenal: „Nádherná žena, radšej umrie než by mala porušiť niečo zo svojich morálnych zásad. Dúfam, že sa jej nič nestane.“
„Nebojte sa, Gilbert, potrebuje len pribrať. To je všetko.“
A pán profesor začal spomínať na Natáliu. Hoci ju Jovan poznal dlhšie než obaja títo muži, zistil, že o nej takmer nič nevie. Potom sa rozprávali o reinkarnácii, o živote po smrti a iných krásnych témach, pre ktoré ani Kristína ani Milica nemali pochopenie. Na návšteve strávili dlhý čas a takmer zmeškali večeru so svojimi manželkami.

Pokračovanie o týždeň…

Tlačenú verziu si môžete objednať v našom e-shope.
Elektronickú verziu si môžete objedať vo vydavateľstve MEA2000.

Predchádzajúca časť…