Prežívanie času

Z viacerých strán ste už počuli, že čas je relatívny. Už v biblických záznamoch máte na to spomienku v obraze: „Tisíc rokov je ako jeden deň.“ Slávni vedci objavili i matematické vyjadrenie relativity času. Pre vaše plné pochopenie však chýba to hlavné, prežitie.

Pretože vy sami sa z hľadiska hrubohmotnosti pohybujete dosť pomaly, v bežnom živote relativitu času nepociťujete. Avšak ani vám nie je ubraná možnosť rôzneho prežitia času. Toto však môžete spoznať výhradne duchovným prežitím.

Ako prvý si zoberme príklad ešte pomalšieho pohybu, než aký máte teraz vy. Sami ste to asi mnohokrát prežili, keď ste sa museli zúčastniť určitej povinnosti, napríklad zdvorilostnej návštevy, a potom ste tam museli stráviť niekoľko nezaujímavých či dokonca nudných chvíľ. Každá minúta takéhoto prežitia sa vám javila ako hodina, ba i viac. Toto javenie sa však bolo skutočným duchovným prežitím a vy ste takto spoznali plynutie času v hutných oblastiach ťažkohmotnosti.

Teraz si uveďme presne opačný príklad. Idete na nejakú zaujímavú návštevu, na ktorú sa veľmi tešíte, lebo viete, že všetky témy prípadných rozhovorov budú zaujímavé a pútavé. Hoci sa vám celá návšteva bude javiť akoby ubehlo len pár minút, z hľadiska pozemského času ubehne pár hodín. Tak ako v predchádzajúcom príklade išlo opäť o skutočné duchovné prežitie, tentokrát času v oblastiach jemnohmotnosti. Teraz vzniká otázka. Aké sú časové údaje, keď prichádzajú inšpirácie z Výšin? Tu si musíte najprv uvedomiť, čoho sa tieto inšpirácie týkajú. Je samozrejmé, že vo Výšinách sa nič nepočíta z hľadiska hmotného času, ale výhradne z hľadiska času duchovného.

Tu platí, že čas trvania jedného stvorenia sú iba tri dni – prvý deň je deň, keď stvorenie vzniká; druhý deň je deň, keď do hmotnej časti tohto stvorenia odchádzajú prví zo stvorených, a to bytostní; a tretí deň je deň, kedy z hmotnej časti stvorenia musia odísť, lebo toto smeruje k prirodzenej očiste vo výlevke. A preto sa smie povedať: „Dnes ste sem prišli, dnes ste padli do hriechu, dnes bol začatý i skončený súd a ešte dnes sa vrátite domov.“

Pokiaľ je potrebné vyslať inšpirácie, ktoré sa týkajú presného pozemského časového obdobia, tu sa vždy vychádza zo Zákonov čísiel, v rytme ktorých sa celé stvorenie zachvieva. Na základe týchto Zákonov nie je problém určiť presný dátum hrubohmotného diania.

Mnohé zasľúbenia sa však nemohli stať v tom čase, kedy boli zasľúbené, lebo Zem sa už v Zákonoch čísiel harmonicky nezachvievala. Len oproti rýchlosti spred asi tritisíc päťsto rokov v dôsledku viny ľudstva za vraždu Abd-ru-shina a za vraždu Syna Božieho Ježiša sa do dnešných dní Zem spomalila z už vtedy spomaleného ročného obehu okolo slnka, ktorý trval 365 dní, na súčasných 365 aj štvrť dňa!

Už od pradávna mohlo byť zasľúbené, kedy sa skončí súd. Do tohto diania však zasiahol svojhlavo človek. Svojím konaním spomalil obeh hrubohmotnej Zeme tak, že z pôvodnej rýchlosti 12 mesiacov krát 4 týždne krát 7 dní, čo je rok dlhý 336 dní, urobil rok nepravidelný, dlhý vyše 365 dní!

Vo Výšinách platia len Zákony čísiel a rýchlosti, ktoré z nich vyplývajú. Preto do stvorenia nikdy nejdú iné časové údaje, ako sú tieto, čo spôsobuje, že prepočty na nerovnomerný pohyb Zeme sú značne komplikované a mnohokrát nepresné.

Preto, keď pred mnohými tisícmi rokov prišla na Zem zvesť, že na začiatku veku Vodnára príde na Zem Syn Človeka, aby ukončil súd, mohol byť tento čas prepočítaný len podľa vtedajšej rýchlosti Zeme, ktorá však bola väčšia, ako je dnešná.

A preto sa Pán k súdu musel na Zemi narodiť až o vyše 80 rokov skôr, než bolo predpovedané, lebo to zapríčinil hlboký pád ľudstva do hriechu, ktorý mal za následok ďalšie spomalenie Zeme. A preto Tisícročná ríša začala takmer o 40 rokov skôr, než bolo predpovedané.

Tieto nerovnaké posuny sú z toho dôvodu, že pre začiatok každého diania je nutné i príslušné vyžarovanie hviezd, ktoré sa však nespomalili.

Z knihy Pre ľudí