Prohraný boj

Temno vede prohraný boj, protože bude v síle Světla zatlačeno do rozkladu a rozmetáno, aby již déle nemohlo škodit v tomto stvoření. Proti tomu není úniku a nepomůže ani žádné vzpouzení. Čím více se toto dění bude stávat skutečností, tím zuřivěji bude temno reagovat, neboť ho ovládne strach a zloba v tušení konce vlastního bytí.

Navzdory tomu, že mnozí temní lidé vůbec nevěří v Boha, posmrtnou existenci ani nic podobného a že jejich duch je zazděn pod nadvládou rozumu, přesto se jejich nitro ve stupňující se síle Světla probouzí k hroznému zjištění, že promarnili své bytí a budou rozemleti na prach. Toto bolestné cítění je často schováno hluboko uvnitř, takže si jej ve svém denním vědomí mnohdy nezvládnou uvědomit, nicméně v nitru jej cítit budou, čemuž bude odpovídat i jejich jednání.

A nejde pouze o lidi, kteří nechtějí nic slyšet o čemkoliv jiném než hrubohmotném. I takzvaní věřící všech náboženství a vyznání, jejichž osud je již zpečetěn a zbývá jej pouze vykonat, to budou prožívat úplně stejně. Ve svém ješitném či vlažném bludu si nikdy nepřiznají, že právě oni jsou temní, přesto však budou ve svém nitru palčivě cítit svůj neodvratný konec. Nezáleží tedy na tom, do které skupiny patří – jejich jednání bude podobné v obou případech.

Jednou z charakteristických vlastností temna je, že temno nikdy nedokáže budovat, nýbrž pouze ničit. A druhou základní vlastností je skutečnost, že si neumí – a ani nechce – přiznat vlastní chybu, špatný postoj, nízkou hodnotu… Jsou to zdánlivě obyčejná prohlášení, ale když se do nich zahloubáte, zjistíte, že z nich můžete poznat, jak bude temno na rostoucí tlak Světla reagovat.

Předně si nebude chtít přiznat chybu na svojí straně, což znamená, že bude až do bolestného konce skálopevně přesvědčeno o tom, že temno a zlo je na opačné straně. Za vinné zásadně považuje ty druhé. Doposud se tímto „přesvědčením“ mohlo opájet a niterně zůstávat poměrně v klidu. S tím, jak ovšem každým dnem i každou hodinou roste tlak Světla, už toto ješitné opojení nedokáže zabránit tomu, aby se v nitru temných lidí nezačalo probouzet ono nepříjemné tušení, že pravda je úplně jiná, než jak si doposud namýšleli.

Toto vnitřní cítění, které konečně lze nazvat pravým cítěním, však způsobí obrovský niterní tlak, jenž se pro temno stane doslova nesnesitelným. Tak nesnesitelným, že temným lidem již neumožní, aby zůstali nečinní. Zoufale se budou snažit tohoto nepříjemného tlaku zbavit. Samozřejmě, že tento tlak bude pro ně pociťovatelný zejména při setkání s čímkoliv světlým. Aniž by si to tedy temní lidé přímo uvědomili ve svém denním vědomí, svou zlobu a zuřivost zaměří právě na ty, kteří jim svou čistotou připomínají vše, co oni sami nemají a už ani mít nemohou.

A jelikož temno dokáže pouze ničit, bude se snažit zničit všechno světlé, protože právě to světlé je pro ně zdrojem nesnesitelného utrpení. Čím silnější bude jejich vnitřní tlak, tím otevřeněji a zuřivěji se vrhne na své oběti.

Toto ničení přitom může mít mnoho podob. Protože temno v zásadě už nedokáže pociťovat uspokojení z ničeho jiného než z utrpení druhého člověka či z pocitu vlastní nadřazenosti nad někým jiným, bude se snažit strhnout s sebou co nejvíce dalších lidí. V poslední fázi svého zavržení už vrhne všechny své síly na to, aby ještě stihlo ublížit co nejvíce lidem. A pokud se mu nějaké oběti podaří získat, pocítí přitom velké zadostiučinění, neboť si tím dokáže, že ostatní lidé přece nejsou tak dobří, jak to původně vypadalo, čímž se pochopitelně bude snažit omluvit a zahladit svou malost.

A když temno narazí na někoho, kdo se ke zlému strhnout nenechá, bude se ho alespoň snažit jakkoliv poškodit – na dobrém jménu, v jeho činnostech, zkrátka kdekoliv. Nezastaví se před ničím, protože jej bude pohánět nesnesitelný tlak vnitřního strachu a zoufalství.

Proč je vám to říkáno? Protože na to musíte být připraveni! A ne někdy v nějaké vzdálené či neurčité budoucnosti, ale už nyní. Už nyní totiž všechno toto probíhá a bude to probíhat i nadále a stále intenzivněji. A zasáhne to i vás, neboť pokud budete stát na straně Světla, s takovýmto zuřivým útokem temna se dozajista setkáte a budete se muset umět k němu správně postavit.

O tom, že se máte bránit, jste-li napadeni, a dalších podobných věcech již nelze příliš hovořit, protože toto všechno už musíte vědět. Stejně jako to, že i při napadení temnem musíte zůstat vnitřně čistí a nesnížit se k tomu, abyste rovněž jednali temně. Byli jste na to připravováni a nyní to budete muset prokázat.

Několik rad k vám však smí zaznít. Předně nezapomínejte na to, že temno nikdy nepřesvědčíte o tom, že je temnem. I kdybyste snesli moře důkazů a zjevili se u toho andělé, kteří to nahlas potvrdí, temno ve svém smýšlení nic z toho neuzná a ve všem si rozumem najde nějakou kličku, jak přehodit temné vlastnosti na vás. Není tedy ani vaší povinností, abyste se snažili temnému člověku dokázat, že jedná temně. Jenom byste tím vyplýtvali své síly a vlákny byste se spojili s někým, jehož cesta nebude po odloučení od pozemského těla vůbec světlá.

Také nečekejte, že teď a tady při současném stavu lidstva, se vám podaří vyhrát všechny hrubohmotné bitvy. Temno je ještě stále pozemsky dost silné na to, aby některé chtěné cesty svým jednáním zatarasilo a znemožnilo. Nesmíte proto propadat zoufalství, když něco nevyjde podle plánu. Duchovně temno zvítězit nemůže, takže pokud někde nevyjde pozemská forma něčeho, co jste měli uskutečnit, brzy se najde forma jiná. Pokud je váš postoj čistý a pokud se poctivě snažíte naslouchat svému vedení, není vaší vinou, když se temnu ještě někde podaří hrubohmotně zatnout své drápy.

Temnu také již nesmíte pomáhat! Berte to jako velmi vážný příkaz, jehož porušení se vám může vymstít spolustržením do rozkladu! Temno se změnit nechce, a proto žádná pomoc ani nepřichází v úvahu. Musíte být mnohem více ostražití, než jste byli doposud, protože lidé učinili konečná rozhodnutí, ačkoliv to navenek nemusí být úplně patrné. Pro světlého člověka je nepochopitelné a nepředstavitelné, že by se někdo, kdo se navíc třeba hlásí i k Poselství Grálu, nechtěl změnit, a proto takovýto postoj u druhých ani nepředpokládá, nicméně vaše cítění vás musí nasměrovat k tomu, kdo pomoc potřebuje, a naopak vás zastavit u někoho, kdo si pomoc vlastní vinou nezaslouží.

Vaše nezkalené cítění je v tomto potřeba víc než kdy dříve, protože temno se vás bude snažit k sobě připoutat i bezostyšným emočním vydíráním nebo jakýmkoliv jinými zákeřnými způsoby. Bude útočit na vaše pocity, aby ve vás vyvolalo soucit s jeho utrpením, pocity viny a podobně. Nesmíte na to dbát, jinak vás temno dostane přesně tam, kde vás chce mít.

Soud probíhá! Nebo lépe řečeno, probíhá výkon rozsudku. Každým dnem, každou hodinou, každou minutou. Mnohé věci možná ještě nezpozorujete pozemským zrakem, nicméně duchovně i jemnohmotně už skutečností jsou. Nezvratnou cestu do rozkladu už mají vydlážděny miliony lidí, kteří momentálně chodí v těle z masa a krve po Zemi. Přísná a důsledná očista proběhla a probíhá i mezi lidmi, kteří slibovali věrnost svému Bohu a Pánu, ať už se nyní hlásí ke Slovu Poselství Grálu, či nikoliv. Je nezvratnou skutečností, že mnoho, velmi mnoho těchto duchů už má utkáno pevné vlákno vedoucí do míst, kde bude rozemleto jejich vědomí. Nemyslete si, že jsou to jen nějaké výjimky. Kdyby vám mohl být dán obraz toho, jak velká část lidstva, do něhož patří i čtenáři Poselství Grálu, přišla o možnost vědomého bytí – dejme tomu třeba v podobě určitého počtu lidí ze sta –, zhrozili byste se a vůbec byste tomu nechtěli věřit. Dejte si tedy pozor, abyste nyní ve vrcholném průběhu soudu zachovali a oprášili svou čistotu, neboť jedině ta vás zachrání.