Devastácia duchovných hodnôt

Pýcha ťa ovládla, človeče. Myslíš si, že keď nosíš kríž Pravdy, že keď čítaš Posolstvo Grálu, že keď sa zúčastňuješ pobožností a že keď každý rok navštíviš slávnosť so Svätou Hostinou, že už si dokonalý a že si už spasený. Myslíš si, že dokážeš zodpovedať na všetky otázky a že dokážeš vysvetliť každé dianie, s ktorým sa kedy stretneš. Ó, aký si úbohý, človeče, pretože si myslíš, že práve toto je tvoja služba Bohu.

Pokrytci, pokrytci ste. Takí veľkí pokrytci, že ani neviete, aké hlúposti tárate do sveta, lebo si myslíte, že už všetko viete! Pokrytci ste v tom, že sa tvárite, že všetko viete, a zároveň ako sprisahanci šepkáte, že nič neviete. No nech vám ktokoľvek povie čo len maličkú drobnosť, ktorá je v rozpore s vaším vlastným názorom, ihneď ho kameňujete, lebo to musí byť on, kto sa zaplietol s temnými silami, lebo vy, ó, dokonalí, sa predsa nikdy nemýlite!

A pokiaľ ho nekameňujete, tak sa nad ním blahosklonne usmievate ako nad maličkým žiačikom, ktorý je naivný a hlúpučký a ktorý sa musí ešte veľa učiť, aby dosiahol vašu úroveň! Jediné, čo však v skutočnosti viete a dokonale ovládate, je vaša pýcha a namyslenosť!

Veľká je vaša vina, väčšia než si myslíte! Pretože vaše zlátaniny, ktoré vydávate za neomylnú Pravdu, ešte aj šírite. A to nielen medzi sebou, ale i medzi tými, ktorí ešte nepoznajú ani len Posolstvo Grálu. Okovanými reťazami ste zviazaní s tisícami tých, ktorí na základe vašich rád skúsili hypnózu, mágiu a podobné skazonosné kúsky a pokusy.

Pýtate sa, ako ste ich navádzali? Nuž i tým, že ste proti tomu nevarovali vtedy, keď ste varovať mali. Je to tak preto, že sami neveríte v to, čo je napísané v Posolstve Grálu, alebo preto, že tomu nerozumiete, lebo to nemáte prežité. Ale darmo k vám bolo hovorené, že sotvakedy pochopíte len desatinu Slova, keď si myslíte, že mu už rozumiete úplne, pričom však nerozumiete ani len dejom hrubohmotným, nie to ešte jemnohmotným, bytostným či dokonca duchovným.

Len v prežití je poznanie. Tak prestaňte klamať sami seba, že niečo viete, pokiaľ to sami nemáte prežité!

Z knihy Pre ľudí