Záhaľka

Počúvajte, ľudia, je veľmi zahanbujúce, ako sa správate sami k sebe. Myslíte si, že záhaľkou slúžite Bohu? A myslíte si, že záhaľkou môžete dosiahnuť vami vytúženú slávu nebeskú?

Teraz hneď odpoviete: „Akou záhaľkou? Veď toľko pracujeme!“ Nie, nepracujete! K tomu, aby ste pracovali, musíte najprv pochopiť, čo práca vôbec je, lebo nie všetko, čo konáte, môžete považovať za prácu. Aby ste získali lepšiu predstavu, uvedieme vám niekoľko príkladov, ktoré vám budú zrejmé.

Napríklad futbalista je obyčajný zaháľač, lebo trávi čas neplodným naháňaním sa po ihrisku. A pritom ho toto naháňanie živí a spolu s nutným tréningom je to jeho hrubohmotná práca, ktorá však v skutočnosti prácou vôbec nie je.

Ešte horší sú kati, ktorí prezlečení za boxeristov pracujú na tom, aby dobili toho druhého. Najlepšie tak, aby po rane päsťou viac nevstal, teda aby bol otrasený, zamdletý, a teda vlastne z ich hľadiska mŕtvy.

Podlomené zdravie športovcov je len dôkazom, k čomu vedie záhaľka, a to bez ohľadu na to, že sa prezentuje ako práca. Keď človek koná niečo, čo je v rozpore s Vôľou Božou a vydáva to za prácu, nie je to práca, lež vždy záhaľka

Záhaľka teda nie je iba nekonanie ničoho v bezmedznej lenivosti, ale je to aj konanie, avšak v rozpore s Božou Vôľou.

Kým v hmotnom záhaľka vedie k porušeniu zdravia, v duchovnom vedie k smrti. Preto musíte vedieť, čo je záhaľka v duchovnom.

Je to rúhanie sa Bohu, teda predstieranie služby. Takýto rúhači sú takmer všetci cirkevní predstavitelia, pretože robia to, čo nie je Vôľa Božia. Sem-tam sa medzi nimi nájde i skutočný služobník, ktorý sa snaží vniesť svetlo poznania do cirkevných dogiem. Ale to sú naozaj len výnimky, ktoré sa v súčasnosti už takmer nevyskytujú, pretože opravovať je možné iba tú stavbu, ktorá ešte stojí. Lenže cirkvi sú dnes zrúcaninami.

Rúhanie sa je i návšteva kostolov a chrámov tými veriacimi, ktorí si myslia, že boli spasení krvou nevinných. Oni si myslia, že slúžia Bohu, teda že pracujú pre Neho tým, že raz za týždeň sa zúčastnia omše a prípadne sa vyspovedajú. To sú tí najväčší zaháľači, ktorých nájdete medzi veriacimi na milióny. Pritom sú veľmi agilní a nikdy nezabudnú priniesť milodar, aby tak ukázali iným, akí sú oni dobrí veriaci!

Vrahovia ste však tí, ktorí zabíjate nádej v iných tým, že ich zavádzate na falošné cesty služby, z ktorej už nevidia tú skutočnú! Vy, „grálisti“, vrahmi ste presne tak ako tí boxeristi!

Z knihy Pre ľudí