Sloboda

Slobodný je len ten, kto vie, koho má pána. Aby to však vedel, tak ho najprv musí počuť. Jeho hlas je všade okolo a zaznieva v každej chvíli. Ešte aj tí, ktorí nepočujú, ho smú nájsť v tlačenej podobe. Nikto, naozaj nikto nemôže povedať, že nemal príležitosť, a preto je len na počudovanie, koľko je ešte dnes neslobodných duchov.

Vystavali okolo seba jemnohmotné mreže, v ktorých sú ako v okovách uväznení tesne pred bránou vedúcou k slnku. Tisíce, milióny sú tých, ktorí stoja pred mrežami vlastného zúfalstva a nevedia pochopiť, že stačí, aby prehliadli, a mreže zmiznú. Nie sú to milióny tých, ktorí mrmlú modlitbu za modlitbou, ale tisíce tých, ktorí si mysleli, že stáli vo Svetle. Neuvedomujú si, že stoja pred mrežami iba preto, že ľudské názory kládli nad Vôľu Božiu.

V zemi súmraku je veľa takýchto miest, kde nejedna duša zápasí o vlastné bytie. Hrôza prichádza na jej obyvateľov, lebo už vidia obrovský vír podobný tornádu, ktorý vedie do rozkladu. A vidia tiež, ako pohlcuje jedno takéto mesto za druhým. Avšak miesto toho, aby sa vzdali mylných názorov, ešte viac sa prikláňajú ku svojim bývalým vodcom, ktorí sa na Zemi pýšili tým, aké majú dlhoročné skúsenosti. Týmto bezmyšlienkovitým prikláňaním sa však vo Svetle javia presne ako tí blúznivci, ktorí premrhali najkrajšie roky svojho života na takzvané štúdium inohmotného sveta a teraz takisto bezradne stoja pred vlastnými inohmotnými mrežami.

I keby ste Posolstvo Grálu čítali nie desiatky, ale tisícky rokov, deň čo deň, hodinu čo hodinu, nepochopili by ste z neho ani stý diel, pokiaľ by ste boli hluchí voči hlasu, teda Slovu, ktoré je v ňom skryté.

Tak ako Ježiš kresťanov nie je Ježiš z Nazareta, lebo kresťania si ho vymodelovali sami podľa svojich názorov a predstáv, tak ani Abd-ru-shin „grálistov“ nie je Abd-ru-shin z Vomperbergu, lebo si ho takisto modelujú podľa svojich nesprávnych názorov a predstáv.

„Nechcem založiť novú cirkev…“, tak k vám bolo volané. A čo ste vy urobili! Za pár desiatok rokov ste založili nie jednu, ale hneď niekoľko cirkví „grálistov“ s mnohými vedľajšími a bočnými vetvami!

Tá najznámejšia bola založená na posvätnom mieste, kde táto Zem smela nosiť nohu Pána. Toto miesto bolo označené ako „pútne miesto“, teda jadro Slova takisto, ako krátko predtým bola označená jedna forma Slova za jadro. Boli ste svedkami tohto diania, keď niekoľko učeníkov vyhnalo posledných apoštolov a prehlásilo, že bez Hory nemôže byť pravé pochopenie Slova. Akoby na nejakom mieste mohlo byť zakotvené Jeho pochopenie!

Smejete sa nad tým a ani si neuvedomujete, že presne rovnako sa správate i vy sami!

Iná cirkev bola založená vo vašej krajine na mieste nového chrámu, kde presne takisto ako na Hore bolo prehlásené, že do neho majú prístup len tí, ktorí sú verní jeho správcovi.

Toto sú však len príklady. Cirkví „grálistov“ je v skutočnosti omnoho viac! Ak chcete byť teraz skutočne slobodní, odtrhnite sa celou silou od nich, lebo vás pútajú!

Takéto isté dianie tu už bolo pred dvetisíc rokmi, keď jeden z kresťanov označil v Ríme domnelý hrob apoštola Petra za sväté miesto, na ktoré sa upierajú zraky celého sveta, čím založil kresťanskú cirkev so všetkými známymi i neznámymi dôsledkami.

Vy ste však dnes už omnoho ďalej, pretože už máte svoje chrámy, ktoré uctievate, svojich svätých, ktorých vzývate už za ich života, či dokonca svojich mučeníkov! Odpustky však nejestvujú!

Z knihy Pre ľudí