Zodpovednosť za stánok

Chodíte na pobožnosti do stánkov a vykonávate pri tom rôzne úlohy. Niektorí z vás strážia vchod, iní sú hudobníci, niektorí čítajú a väčšina z vás sú účastníci.

Myslíte si, že tieto úlohy vykonávate správne vtedy, keď ich robíte s patričnou dôstojnosťou, pokiaľ možno tak, aby to vyzeralo bezchybne.

Každá úloha, ktorú konáte, nesie so sebou, prirodzene, zodpovednosť. O tom, či ste úlohu aj splnili, nemôže však rozhodovať len jej hrubohmotné prevedenie, ale výhradne duchovné plnenie toho, čo sa za úlohou skutočne ukrýva bez ohľadu na to, či ste si alebo nie ste si toho vedomí.

Všetky úlohy, ktoré vykonávate pred oltárom Pána, nie sú náhodné, ale majú svoj obraz vo Výšinách:

Ako najdôležitejšia úloha je ochrana stánku pred znečistením. Túto úlohu berie na svoje plecia každý, kto do stánku vstupuje, teda i účastníci pobožností. Ich zodpovednosť spočíva v tom, že nemajú právo vstúpiť do stánku, keď sú si vedomí, že ich konanie nie je v súlade so Zákonom.

Pred vchodom do stánku má stáť prvá stráž. Mali by to byť iba takí duchovia, ktorí majú otvorený duchovný zrak, a teda vidia, akí sú prichádzajúci. Ich úlohou je zabrániť vstupu tým, u ktorých vidia, že do stánku nepatria.

Za nimi má byť druhá stráž. Tú majú robiť takí duchovia, ktorí duchovne počujú. Ich úlohou je do stánku nepustiť tých, ktorí tam nepatria svojou nezrelosťou, hoci môžu byť čistí.

Priamo vo vnútri stánku má byť tretia stráž. Tá má najväčšiu zodpovednosť. Môžu ju robiť iba tí duchovia, ktorí zároveň duchovne vidia i počujú. Ich úlohou je uvádzať ľudí na miesta a počas celej pobožnosti strážiť, aby ich konanie nebolo proti Zákonu. V prípade, že by u niekoho čo len skrsla nesprávna myšlienka, sú povinní ho odviesť von.

Pozrime sa na ďalšie úlohy. Veľmi dôležitou je príprava oltára. S ňou je spojené i zapaľovanie a zhasínanie sviečok. Duch, ktorý je poverený touto úlohou, nesie zodpovednosť v tom, že oltár je obrazom jeho naozajstného citu k Bohu. Je zodpovedný i za to, že upravený oltár pripomenie ľuďom, odkiaľ ide Sila do stvorenia, a nepripomenie im nič pozemské.

Úlohu strážcu Slova má ten duch, ktorý je poverený čítaním. Je zodpovedný za to, že Slovo prednesie v tom význame, aký skutočne má. Musí preto mať otvorený duchovný sluch, aby správne vycítil miesta, kde treba Slovo vhodne zvýrazniť alebo zafarbiť.

V neposlednom rade je veľká zodpovednosť i na hudobníkoch. Vhodným výberom hudby dotvárajú celkový rámec pobožnosti a ich zodpovednosť je práve v tom, aby tento rámec presne zodpovedal obsahu a významu Slova.

Ostatné úlohy, ktoré bežne vykonávate, ako upratovanie, zdravotná služba atď., sú len druhoradé úlohy nemajúce priamy súvis s pobožnosťou, a preto zodpovednosť za ich správne vykonanie zostáva v hrubohmotných rámcoch.

Všetky úlohy, ktoré konáte pred oltárom Pána, sú v skutočnosti len súčasťou úlohy ochrany Slova a úloha ochrany Slova je len jednou zo súčastí vašej služby Bohu. Všetko máte konať zodpovedne i vznešene, ale nezamieňajte si jednu čiastkovú úlohu s celou službou a nezamieňajte si pozemské prevedenie s duchovnou zodpovednosťou.

Po tomto úvode sa bližšie pozrite na to, čo robíte pred oltárom Pána vy. Musí vás obliať hrôza z pomyslenia, čo všetko robíte opačne.

Upratovanie považujete za najvyššiu službu a vediete o tom siahodlhé debaty! Oltár vyzdobujete ako v kostole, len aby sa páčil ľuďom, teda aby bol „efektný“! Slovo číta kde-kto, a to takým spôsobom, že zdôrazňuje menej dôležité poznámky, pričom to podstatné zamlčuje! Stráž pri vchode kontroluje vstupenky a zamyká bránu! A ako uvádzačov máte tých najtemnejších duchov!

Pred pobožnosťami zvyknete mlčať ústami, ale nedokážete mlčať myšlienkami. Poznajte ich pravý obsah:

„Tá má pekné šaty, odkiaľ na to berie?!“ „Nemám ten záhyb krivo?“ „Tá je ale tučná!“ „S tou by som si aj začal!“ „Tá má ale postavu!“ „Čo to má za nemožné topánky?“ „V tej sukni vyzerá príšerne!“

Myslíte si, že tie výroky sú prehnané? To sú len slabé slovné vyjadrenia toho, čo v skutočnosti z tých ľudí vychádza von! Nie snáď len ich myslením, ale najmä cítením. Rozpomeňte sa na tých, o ktorých viete, že nežijú práve cnostným životom. Tí sa aspoň netvária pokrytecky!

Vaše stánky sú znesvätené. Pretože však neviete, čo to znamená, musíte sa to teraz dozvedieť.

Pri posvätení sa stánok duchovne spája s Hradom Grálu. Miestnosti pre pobožnosti s jeho predsálou, vysvätené stánky s jeho praduchovnou svätyňou. Hala na Hore bola spojená priamo do bezbytostnosti.

Všetky, úplne všetky hrubohmotne vysvätené stánky a miestnosti pre pobožnosti sú dnes znesvätené! Znesvätenie znamená, že sa preruší duchovné spojenie s Hradom Grálu a zo stánku odchádzajú jeho bytostní strážcovia. Znamená to, že dovnútra môžu vtrhnúť ľubovoľní temní duchovia z druhého brehu. Títo všetkých účastníkov bez výnimky pošpinia.

Ešte horšie dianie je pri Hostine. Vtedy nikto nebráni temným duchom, aby pošpinili túto Hostinu jedmi zo strednej hrubohmotnosti. Toto sa následne môže prejaviť rozličnými hrubohmotnými ťažkosťami podľa citlivosti príslušného človeka.

Takto dochádza k jemnohmotnému a v niektorých prípadoch aj k hrubohmotnému poškodeniu. K jemnohmotnému poškodeniu však dochádza i v tých prípadoch, keď temní duchovia z druhého brehu nie sú prítomní. Ak sa tam vtedy nachádzajú temní duchovia, ktorí sú ešte medzi živými, prítomnosť iných, čistých duchov ich duchovne provokuje k nesprávnemu konaniu, čím tých čistých takisto pošpiňujú. Okrem toho, v mnohých prípadoch dochádza k naviazaniu vzájomných pútajúcich vlákien, a to tým, že hoci tí čistí poznajú ich nesprávne konanie, neupozornia ich na to a svojou tichou prítomnosťou ich vlastne podľa Zákona podporujú!*

Teraz sa pýtate, kto sú tí temní. Sú to tí, o ktorých si síce nemyslíte, že sú temní, ale napriek tomu viete, že ich konanie nebolo vždy podľa Zákona. Oni znesvätili vaše stánky a oni spôsobili, že Zemi hrozil predčasný zánik vo výlevke!** Z duchovného hľadiska boli ich činy rovné vražde! Pokiaľ budú oni chodiť do stánkov, nemôžu byť tieto opätovne posvätené.

V každej krajine a do každého stánku chodia práve takýto duchovia a väčšinou tam robia úlohy, ktoré sme spomínali na začiatku tejto prednášky. Keďže si myslíte, že sa to snáď týka iných štátov alebo iných stánkov, musíme vám povedať, že nie! Týka sa to bez jednej jedinej výnimky všetkých doteraz hrubohmotne vysvätených stánkov!

Počujte teda varovanie: „Tí, ktorí chcú naďalej slúžiť tomu, komu to sľúbili, nech sa odteraz vyhýbajú týmto miestam, keďže sú si vedomí nesprávneho diania, ktoré tam prebieha! Najmenšia jemnohmotná ujma, ktorá je spojená s návštevou takýchto miest, je tá, že nadviažu pevné vlákno s tými, ktorí svoje vedomé bytie musia ukončiť v bolestnom procese očisty vo výlevke! Ostatné následky musíte poznať už sami!“ – –

Po skončení očisty v hrubej hrubohmotnosti budú môcť byť stánky opäť vysvätené, ale vtedy, lebo už nebude možné ich znesvätiť. Dovtedy akákoľvek prosba o posvätenie nebude vyslyšaná! Do tejto doby môžete chodiť do stánkov iba v tých prípadoch, keď si budete istí, že strážcovia nevpustia dovnútra nikoho z tých, ktorí spôsobili znesvätenie týchto miest.
____________________
* Prednáška: „Plnenie a⁠ neplnenie Božej Vôle“
** Prednáška: „Prvý rok Tisícročnej ríše“

Z knihy Pre ľudí