Ucpané potrubí

Bartoš Ucpané potrubíDostal jsem se nedávno v zaměstnání do svízelné situace. Vzniklo to tak: Byl jsem pověřen zavézt na zakázku vyrobené zboží zákazníkovi. Cesta přede mnou byla dlouhá a vše bylo domluveno na určitý čas. Zákazník měl na druhý den oslavu výročí firmy a zboží potřeboval pro tento účel.

Pojednou se však věci začaly komplikovat. Jeden zádrhel střídal druhý. Od defektu na pneumatice až po beznadějně ucpaný průjezd k nakládací rampě. Zákazník si do toho začal telefonicky ověřovat, jestli vše proběhne dle domluvy. Většinou se snažím zůstávat klidný, situace se i v klidu snáze vyřeší. Tentokrát ale tlaky byly velké a já jsem podlehl. Znervózněl jsem. Vše se najednou nakupilo a odjezd, který už byl posunut na nejkrajnější mez i s přeplánováním, vypadal velmi ohroženě.

Tu jsem uviděl obraz: Odpad vodovodního potrubí se postupně zanáší. Stává se to. V určité chvíli se usazeniny v jednom místě začnou hromadit a zužují průtok. Zbývá už jen maličký průtok pro vodu. V domácnosti na tyto usazeniny, zbývá-li alespoň malý průsak, použijeme nějaký přípravek na uvolnění. Silný přípravek často ve spojení s horkou vodou uvolní průtok. V obrazu jsem viděl, že tak jako přípravek působí ve zhutnění situací modlitba. Jako zlatý paprsek prochází uzounkou cestičkou a rázem pomůže utřepat, uvolnit, posunout nashromážděné situace a průchod, průjezd je volný.

V mém případě jsem nakonec vyjel na hranici časových možností pro zdar této cesty. Dále však vše probíhalo bez dalších komplikací…