Přijato 1. 5. 2024

Jak ses mohl opovážit sáhnout na kříž Pravdy, ty, který se chceš vydávat za služebníka Světla! Byla ti Pravda málo, že ses ji snažil „vylepšit“? Dopustil ses nejhoršího rouhání, jakého se tvor vůbec může dopustit, vraždy Slova! Marná jsou všechna tvá vysvětlení, kterými chceš odůvodnit svůj rouhavý čin – jsou to jen prázdné rozumové slátaniny vzniklé z té nejhorší ješitnosti a pýchy. Pýchy, která se usadila ve tvém nitru a vybujela do neskutečných rozměrů.

A za koho se považuješ, bídný tvore, že sis dovolil napsat svou vlastní knihu a dát ji formu, kterou dostalo Poselství Syna Člověka! Jak ses mohl opovážit dát svým textům stejné názvy, jaké dal tvůj Pán svým přednáškám? Tvá nestoudnost nezná mezí! Vykrádáš Poselství Grálu, abys mohl do světa šířit své vlastní názory.

To si doopravdy myslíš, že tvé domnělé „poznání“ a tvé výklady jsou ti přiváděny ze Světla a od bytostných? Ne! Temné jsou! Temnu sloužíš! A ještě ke všemu své temné skutky spojuješ s tím nejsvětějším, co bylo lidem dáno. Působíš úplně stejně zhoubně jako všichni ti, kteří si za pozemského života Syna Člověka rouhavě hráli s pojmy, jako je Svatý Grál, míchali střípky pravdy s vlastními fantaziemi a živili koncept nadřazené árijské či germánské rasy a všechny věci s tím související. To oni otevřeli brány temným prouděním, z nichž pak vyrostlo nezměrné ničení světových válek a které přineslo předčasnou smrt Syna Člověka. Oni byli ti, kdo připravili živnou půdu, na níž se pak uplatnili všichni tyrani a vykonavatelé vražd.

Ba co hůř! Ty jsi na rozdíl od nich vědomě poznal Poselství Grálu a odvoláváš se na skutečného Syna Člověka i Syna Božího! Ani jejich jména ti ostatně nejsou svatá a stále je povýšeně nazýváš jmény, která byla dána Slovanům kdysi v podobě, v jaké to odpovídalo tehdejší době a jejich tehdejší zralosti. Vůbec netušíš, co činíš jenom tímto.

Nikoliv hrdost a pokoru, nýbrž nejhorší pýchu šíříš jako jed mezi ty, kdo se cítí být přitahováni odkazem Syna Božího, odkazem Syna Člověka či vůbec pravým lidstvím. A svými falešnými výklady otravuješ i tu zdravou část, na které mohou vyrůst nová pokolení národů, které budou smět vstoupit do nové doby.

Plamenný meč „Nikdy víc!“ však působí v plné síle a bez lítosti smete vše temné. Žádné nářky, námitky ani vysvětlení nepomohou. Svými činy ses povýšil na Svatý Grál a za to budeš nyní souzen!

– – –

Slyšte, vy všichni, kdo chcete spatřit světlo zítřka. Osvoboďte se! Osvoboďte se od své malosti, protože jedině na půdě malosti může vyrůst zhoubná pýcha, nadřazenost a násilí. Své místo v nové době si nevybudete velikášstvím, které je koneckonců jenom projevem vlastního komplexu méněcennosti. Ten si nesete ve svém nitru a jen vy sami se ho můžete zbavit. Nedokážete to ovšem tím, že se budete snažit cítit velcí a používat k tomu nejrůznější berličky, které vám v tom mají pomoci – například dovolávání se velikosti vlastních předků, ale i mnohé jiné. Vy se musíte osvobodit uvnitř a sami se přestat klást do podřízené role. Abyste to dokázali, nepotřebujete se cítit více než ostatní, a dokonce si můžete i s pokorou uvědomovat, že mnozí jiní dělají a umí spoustu věcí lépe než vy. Ani s tímto poznáním však nemusíte být něčími nesvobodnými vazaly. To platí pro vztahy mezi jednotlivci i mezi celými národy.

Máte stát na pevné půdě vlastní svobodné vůle a pokory, protože jenom na ní dokážete vyrůst ke zralému lidství. Ale tuto půdu v sobě musíte nejprve vytvořit. To je první krok. Přijmutí zodpovědnosti za své činy a zároveň pokorné přiznání toho, v čem všem spočívají vaše slabiny a neduhy. Jedině tak najdete ztracenou hrdost, žádnými pokusy dostat ji do sebe zvenčí.

Žádné snahy o nadřazenost nebudou tolerovány. Světlo je rozmetá hned v zárodcích, a kdo se jich nebude ochoten nebo nedokáže vzdát, ten bude odvržen společně se vším temným. Lidstvo se teprve naučí znát, co to znamená, že království Boží na Zemi bude vynuceno. Kráčíte po velmi tenkém laně – i vy nemnozí, kterým je ještě dána možnost vývoje. Nezbývá čas si zahrávat s čímkoliv nesprávným a temným. Jedině přímá cesta vpřed vede k záchraně. Nepromarněte své bytí pro nicotnosti.