Vyžarovanie miest na Zemi a ich vplyv na tvorov

Mnoho omylov vzniklo a vzniká z nesprávneho pochopenia toho, že človek má žiť na tom mieste a v tej krajine, kde sa narodil, keďže tomu je uspôsobené jeho telo. Tieto omyly vznikajú z toho dôvodu, že ľudia neberú do úvahy najdôležitejšiu skutočnosť, ktorá spočíva v tom, že duchovné Zákony sa nikdy nebudú riadiť prianiami a želaniami ľudí.

Z vašej histórie viete, že súčasné územné usporiadania štátov sú dôsledkom mnohých vojen, politických dohôd a politických sobášov. Jednoznačne z toho vyplýva, že ľudia sa nikdy nepýtali, kde sú duchovné hranice medzi jednotlivými územiami, ale privlastňovali si ich podľa svojej ľubovôle. Tak došlo k tomu, že napríklad územie, ktorého vyžarovanie podporuje nemecký národ, neleží úplne v Nemecku, ale čiastočne ho obsadili aj okolité krajiny a naopak, vyžarovanie časti Nemecka nemecký národ nepodporuje.

V dávnej histórii, počas takzvaného sťahovania národov, ľudia vedení bytostnými nachádzali tie územia, ktoré správne podporovali ich vývoj. Žiaden národ však nie je jednoliaty, ale aj v ňom sa nachádzajú rôzne skupiny, ktoré potrebujú špecifické vyžarovanie, napríklad skupiny, ktoré potrebujú žiť na rovine, a skupiny, ktoré potrebujú žiť v horskom prostredí.

Ďalej, každý duch má rôznorodé vlastnosti, pričom sa nedá povedať: „Toto je čisto nemecký alebo slovenský duch“, pretože jeho vlastnosti môžu zahrňovať čiastočne jeden i druhý národ. Takýto duch je priťahovaný do hraničných oblastí medzi týmito národmi, lebo žiadne hranice nie sú dané ostrou čiarou, ale všade sa nachádza postupný prechod.

Z uvedeného je zrejmé, že je mylný názor, že ak sa človek narodil napríklad na území štátu Slovensko, musí bezpodmienečne zostať v tomto štáte žiť a pôsobiť. Z duchovného hľadiska má pôsobiť na duchovnom Slovensku, ktoré je však iné, omnoho väčšie než jeho súčasné, ľuďmi vymyslené územné usporiadanie. Napokon, z histórie sami dobre viete, že pôvodne jeho územie siahalo až po Balaton.

Ak sa však na území Slovenska narodí duch človeka, ktorý má mnohé vlastnosti nemeckého národa, môže pokojne pôsobiť aj v hraničných oblastiach na území dnešného Rakúska. Je to tak preto, lebo duchovná práca nepozná hranice.

Pravdaže, ak je jeho úloha spojená s konkrétnym hmotným pôsobením, napríklad ako keď Mojžiš musel vyviesť izraelský národ z otroctva, musí ten-ktorý štát navštevovať, pôsobiť tam napríklad svojimi spismi alebo prednáškami, čo však neznamená, že tam musí aj fyzicky žiť. Pokiaľ má národ viesť aj politicky, je to niekedy nevyhnutné, pretože napríklad prezident nemôže byť príslušník iného národa. Tu sa však ukazuje, ako sú mnohé pozemské zákony v rozpore so Zákonmi duchovnými.

Veľmi dobre je toto vidieť na vývoji nemeckého národa, keď sa Nemecko voľakedy skladalo z veľkého množstva malých kráľovstiev a kniežatstiev. Tak to bolo správne, pretože horali nerozumeli ľuďom žijúcim na rovinách a naopak. Potom stačilo, aby jedno mesto bolo hlavným mestom Nemecka, kde ako cisár mal pôsobiť taký človek, ktorý dokázal duchovne spojiť všetky nemecké kráľovstvá do jedného celku.

Podľa tohto vzoru to malo vyzerať aj všade inde. To sa však nestalo, a aj preto bol nemecký národ vyvolený pre príchod Syna Človeka a nemecký jazyk pripravovaný na zvestovanie Slova. Pravdaže, k tomu musíme pripočítať aj vlastnosti nemeckého národa, ako je precíznosť, vynaliezavosť, tvorivosť či usilovnosť.

Nedodržiavanie duchovných hraníc medzi jednotlivými národmi prináša so sebou aj iné dôsledky, ktoré sa prejavujú najmä v zdraví človeka. Nie každý má možnosť ísť bývať na tie miesta, ktoré podporujú jeho ducha, ale práve naopak, mnohokrát je z dôvodu prežitia nútený žiť na území cudzom. Dôsledky poznáte a prejavujú sa takzvanými civilizačnými chorobami, ktorými v súčasnosti trpí väčšina ľudstva.

Keď sa pozriete po svete, všade vznikli obrovské mnohomiliónové mestá, kam prichádzajú noví a noví obyvatelia z celej krajiny iba preto, lebo tam môžu ľahšie nájsť prácu. Týmto však idú žiť do iného pásma, než aké potrebujú pre svoj život, čím nevyhnutne trpia.

Avšak mylne sa domnievate, že napríklad mierne pásmo, ak ste sa v ňom narodili, bude pre vás vyhovujúce na všetkých miestach rovnako. Ako príklad takéhoto omylu môžu veľmi dobre slúžiť lastovičky, ktoré sa v lete dobre cítia v Európe a v zime v Afrike. Ak by ste však pozorne sledovali ich let, zistili by ste, že jedny a tie isté lastovičky sa neustále sťahujú medzi dvomi rovnakými miestami. Je to tak preto, lebo vyžarovanie časti Afriky, kam idú, je veľmi podobné vyžarovaniu územia Európy, odkiaľ idú.

V tomto je skryté, kde môžete žiť bez toho, aby podnebné pásmo negatívne vplývalo na vaše zdravie. Preto otvorte svoje oči, otvorte svoj cit dokorán a nechajte sa viesť bytostnými, ktorí najlepšie vedia, aké vyžarovanie potrebujete. Tým zaniknú aj mnohé politické spory, pretože každý bude na takom mieste, na akom má byť.

Tým zanikne tiež uprednostňovanie veľkých miest oproti malým, lebo tie veľké prestanú byť veľkými, vyľudnia sa a každá krajina bude obývaná rovnomerne na základe jej obývateľnosti. Preto obývateľnosti, lebo na končiaroch hôr alebo v hlbinách riek či jazier ľudia nemôžu bývať.

Z knihy Pre ľudí