Nebezpečenstvo posadnutia

V Biblii sa môžete dočítať, že posadnutého vyliečil Syn Boží Ježiš tak, že prikázal temnému duchovi, aby opustil postihnutého a vošiel do stáda svíň. Tento obraz úplne presne vystihuje, čo posadnutie vlastne je. Pretože však už ľudia nerozumejú duchovným obrazom, priblížime vám toto dianie.

Viete, že ľudská duša je s telom spojená pomocou šnúry, ktorá je utkaná zo strednej hrubohmotnosti. Táto šnúra je pružná a dovoľuje, aby sa počas spánku duch človeka oslobodil od tela a následne aby prežíval dianie v jemnejších častiach stvorenia, pričom má na sebe príslušný plášť.

Pokiaľ sa však do týchto častí dostane neprirodzeným spôsobom, tento plášť na sebe nemá. Tým je však vydaný napospas všetkým obyvateľom záhrobia. Mnohí z nich túžia po hrubohmotných prejavoch, pričom by radi mali hrubohmotné telá. Nie vždy majú možnosť k inkarnácii, preto privítajú ponúkanú možnosť obsadenia umelo opusteného tela.

K tomu, aby mohli takéto telo zajať, potrebujú prípojnú šnúru, ktorú nemajú. Dokážu si ju však vyrobiť z pre nich vhodného vyžarovania krvi toho istého človeka, ktorý telo opustil. Nie je to taká istá šnúra, akú má duša človeka, a preto ho nemôžu z tela vytlačiť úplne, ale je dosť podobná a dostatočná na to, aby votrelcov udržala v tele.

Využijúc krátky okamih, počas ktorého je telo opustené, sa takýto duch do neho vsunie a následne bráni pôvodnému majiteľovi vstúpiť. Ten sa však chce vrátiť, nechce zostať večne spať a väčšinou začne s votrelcom o telo bojovať.

Telo sa zobúdza, pretože duch už nespí, avšak skutočný majiteľ ho už vôbec nemusí ovládať, svojou šnúrou ho iba udržuje pri živote. Podľa toho, aký je kto silný, sa v takomto tele striedajú alebo aj nestriedajú obaja zúčastnení.

Pri striedaní dochádza, prirodzene, i k zmene správania sa pozemského človeka, čo vyplýva z rozdielnosti príslušných duší. To sú mnohé známe prípady schizofrénie alebo takzvaného rozdvojenia osobnosti. Pokiaľ sú si však tieto duše podobné, nemusí si ich striedanie nikto ani len povšimnúť.

Niekedy sa môže prejaviť posadnutie iba vo forme krátkodobých výpadkov pamäti alebo vedomia, a to vtedy, keď k striedaniu duší nedochádza. Samozrejme, keď k striedaniu duší dochádza, sú výpadky pamäti úplne bežné.

Ľudský duch sa nemôže inkarnovať do zvieracieho tela, preto ani temný nemôže v skutočnosti vojsť do stáda svíň. Ľudskí duchovia, ktorí posadnú niekoho iného, však majú veľmi často už nie ľudské, ale skôr zvieracie formy, ktoré sa podobajú sviniam. A tak, keď Syn Boží prikázal tomu temnému, aby odišiel do stáda svíň, nepovedal mu nič iné, než aby odišiel k ostatným duchom, ktorí sú mu seberovní.

Z knihy Pre ľudí