Stupne duchovného vedenia

Poznáte Zákon, že vaše duchovné vedenie je vám blízke a že je len o maličký krôčik iné než vy. Poznáte tento Zákon, ale napriek tomu sú vaše predstavy o duchovnom vedení úplne nesprávne. Myslíte si, že vaše duchovné vedenie musí byť tesne pri Zemi, aby ste ho vôbec počuli.

Tesne pri Zemi sú však temní, k nej pripútaní duchovia. Bolo by veľmi zlé, keby oni mali niekoho viesť. To, kde sa vaše duchovné vedenie môže nachádzať, závisí od toho, kam podľa stupňa svojej zrelosti patrí, teda môže to byť nielen oblasť jemnohmotná, ale i duchovná.

Ale i vaše duchovné vedenie sú vždy len stvorení, ktorí majú opäť svoje vlastné duchovné vedenie, ktoré je vždy o kúsok vyššie.

Takto to ide ďalej až po najvyšší stupeň duchovného, kde majú svoje duchovné vedenie z najnižšieho stupňa praduchovna. V praduchovnom je opäť reťaz duchovných vedení, ktoré končia v Hrade Grálu.

Ako poslední, či lepšie povedané, ako prví z reťaze duchovných vedení sú strážcovia Svätého Grálu. Oni jediní priamo počujú Pána, preto už žiadne duchovné vedenie nepotrebujú.

Z knihy Pre ľudí