Hľadanie

Po mnohých miliónoch rokov ste opäť na začiatku hľadania svojej osoby. Všetko staré zaniklo a je tu len to nové. Nepripravení, s prázdnymi lampami na olej ste sa zrazu ocitli uprostred nového diania a neviete, čo ďalej. Neviete to jednoducho preto, lebo za mnoho miliónov rokov ste sa nenaučili hľadať.

Posvätná lampa na olej ste vy sami s darmi, ktoré ste dostali od Boha pri svojom stvorení. Posvätná nádoba preto, lebo keď hľadáte Pravdu, tak ju aj nájdete a vtedy do vás môže prúdiť posväcujúca Sila z Výšin.

Musíme sa opäť vrátiť na začiatok, lebo ešte stále sa tejto posväcujúcej Sile neviete správne otvoriť. Hľadáte všelijaké možné i nemožné spôsoby, ako meditácie, relaxácie, omieľanie mantier vo východných náboženstvách alebo omieľanie ružencov a litánií v západných náboženstvách, náboženský fanatizmus prejavujúci sa od misionárstva až po upaľovanie, náboženské vojny či posluhovanie cirkevným hodnostárom.

Pri všetkých týchto činnostiach vo vás vzniká pocit služby a myslíte si, že sa otvárate požehnávajúcej Sile z Výšin. Opäť musíme zdôrazniť, že je to len pocit! Pretože ste presvedčení, že u vás to tak nie je, musíme vám vysvetliť prežívanie Sily v deň Svätej Holubice alebo v iný sviatok.

Prečo nič necítite v čase, keď nie ste na Hore, alebo prečo cítite len niečo slabé? Odpoviete, že na Hore je zakotvená Sila z Výšin. Prečo potom, keď túto Silu ľudia svojím znesvätením odpojili, ju na Hore účastníci slávností stále akoby pociťujú a mimo Hory nie?

Sila idúca z Výšin zasahuje celé stvorenie, nevynímajúc jedno jediné miestečko! Na Hore však bol po posvätení stánok spojený s bezbytostnou časťou Hradu Grálu. Preto sa mohlo o Hore hovoriť v pojme „Výšina Grálu“ a o ostatných častiach Zeme v pojme „pozemské nížiny“. Ale iba preto.

V deň slávnosti do takto posväteného stánku prúdi naozaj väčšia Sila, ale tá môže zasiahnuť iba tých, ktorých pôvod je v súhlase s touto Silou. To znamená, že v stánku, ktorý je spojený s bezbytostnou časťou Hradu Grálu, táto Sila stonásobne posilní tých, ktorí smú hovoriť o božskom. Cez nich potom prúdi zmenená, primerane zoslabená Sila na tých, ktorí smú hovoriť o praduchovnom, a následne cez nich opäť primerane zoslabená Sila na všetkých ostatných.

Napriek tomu, že táto Sila je toľkokrát zoslabená, je vždy väčšia, ako môžu prijať tí, ktorí nie sú účastníkmi týchto slávností. Pokiaľ však chýba niektorý zo spojovacích článkov, môžu účastníci prijať iba takú Silu, aká je vylievaná na ktorékoľvek iné miesto na Zemi.

V ostatných vysvätených stánkoch je to, samozrejme, takisto, i keď posvätenie bolo iba do nižších, praduchovných častí Hradu Grálu. Toto prepojenie je dôležité i pri úko­noch konaných pred Oltárom Pána. Vtedy bez ohľadu na to, či je alebo nie je prítomný niekto z vyšších častí stvorenia, prúdi napríklad v okamihu spečaťovania, povolávania alebo požehnávania manželstva táto Sila priamo cez učeníka. Preto je nutné, aby mal učeník praduchovný plameň učeníka, lebo iba tak je schopný v tomto okamihu túto väčšiu Silu sprostredkovať.

Teraz sa vráťme k otázke, ako je možné, že i keď väčšia Sila neprúdila, prítomní akoby ju cítili? Bolo to iba a iba preto, že pociťovali to isté, čo pociťujú veriaci cirkví pri ich náboženskom zanietení.

Choďte a pýtajte sa príslušníkov všetkých možných náboženských cirkví, hnutí a siekt, či niekedy mali, a keď mali, tak aké prežitie tejto Sily. Budete veľmi prekvapení, keď vám väčšina z nich odpovie, že áno. Opisovaním ich prežitia zistíte, že je presne také isté, ako to vaše, ba dokonca ešte väčšie, krajšie, silnejšie!

Pýtate sa, ako je to možné? Je to jednoduché. Deväťdesiat percent z týchto prežití nie je nič iné len rozumový pocit! Ako inak by ste cítili väčšiu Silu z Výšin i v tie dni, keď neprúdi?! Kvôli tomu, že sa vy rozhodnete konať slávnosť, nebude táto Sila prúdiť!

Máte hneď námietku: „Veď i Pán robil zvláštne slávnosti!“ Nezamieňajte si však to podstatné – Silu, ktorú bolo priamo z Pána cítiť i vo všedné dni, so Silou požehnávajúcou, ktorá môže prúdiť vtedy, keď sa o ňu poprosí, veď načo by ste inak prosili o požehnanie jedla. Tiež si ju nezamieňajte so Silou, ktorá prúdi výhradne v špeciálne dni, lebo prúdi od tých, ktorí sú ďaleko nad hranicou stvorenia.

Teraz sa vráťme k úlohe hľadania Pravdy, teda k tomu, ako máte naplniť svoje lampy. Hoci je to jednoduché, za mnoho miliónov rokov ste ukázali, že to stále neviete. Kto z vás jeden jediný krát túto Silu skutočne precíti, spozná, že on je horiacou lampou, nájde sám seba a začne plniť Božiu Vôľu. Nemôžeme vám dať návod, ako to dosiahnuť, pretože k tomu je nutné, aby bol váš duch živý.

Preto hľadajte a nájdete, ale konečne pri tom hľadaní používajte výhradne ducha! Nehľaďte na to, kto je okolo vás, kto je ako oblečený, či je všetko slávnostne vyzdobené⁠⁠ … lebo to všetko spôsobuje, že prežívate iba rozumovo a to si zamieňate s citovým prežitím.

Dôkazom takéhoto konania je i to, že všetky predpisy beriete ako cirkevnú dogmu, že všetko robíte „na efekt“, lebo inak nič nedokážete cítiť!

Kto však nedokáže cítiť Silu z Výšin i mimo slávnostne vyzdobených chrámov, je duchovne mŕtvy!

Z knihy Pre ľudí