Pád do hriechu

Pád do hriechu sa udial veľmi, veľmi dávno, pred vyše dvadsiatimi miliónmi rokov v časoch Atlantídy. Nechajte pred svojimi očami vyvstať obraz, ako došlo k tomuto dianiu.

Pád prebehol najprv v oblasti duchovnej a potom myšlienkovej. Ako k tomu došlo?

Jedna iskrička, konkrétne žena, v jemnohmotnosti pocítila cit počiatočnej nenávisti. K podobnému dianiu dochádza občas aj v iných stvoreniach. Tým sa hneď oddelí takáto iskrička od ostatných, tí sa jej totiž začnú strániť. Lucifer a Lucia ihneď začnú vysielať zvýšenú pomáhajúcu Lásku, čím sa iskrička tohto nesprávneho citu v osamelosti, do ktorej sa dostala sama, dokáže zbaviť.

V tomto stvorení to však bolo inak. Lucia uvidela, že tento temný cit zvýšil pohyb v ostatných iskričkách. Pochopila, že to bolo spôsobené pokušením temného cítenia, ktorému tieto iskričky odolali. Zapáčilo sa jej to a opýtala sa Stvoriteľa, či by smela zaviesť pokušenie ako všeobecný princíp pre urýchlenie vývoja iskričiek.

Z Výšin zaznela varovná odpoveď: „Nie!“ Preto nie, lebo hoci sa pokušením urýchlil vývoj niekoľkých iskričiek, ktoré boli tým dotknuté, tá jedna, ktorá ten cit vyvolala, konala proti Vôli Božej. Tým jej hrozil pád a pád ani jediného tvora nestojí za to, že sa niečo urýchli. Preto je jediný správny princíp pomáhajúcej Lásky, ktorý platí vo všetkých stvoreniach.

Lucia tomuto neuverila! Nenechala sa poučiť od Stvoriteľa! Keby Ho bola poslúchla, uvidela by, že aj tá jedna iskrička sa vďaka pomáhajúcej Láske rýchle začne vyvíjať znovu smerom nahor. Miesto toho začala konať podľa vlastného pochybeného chcenia. Ponúkla ľuďom princíp pokušenia, ktorého obraz je opísaný v Biblii ako had, ktorý pokúšal Evu pri strome poznania.

Jediná iskrička, ktorá sa ihneď nechala týmto pokušením zlákať, bola práve tá, ktorá vtedy pocítila v sebe zárodok prvého temného citu. Chcela ho presadiť aj hrubohmotne, ale nevedela ako. Až po mnohých rokoch sa jej raz podarilo skomoliť slovo najvznešenejšie, slovo „Boh“. Ako už viete, iskrička tak nadradila svoje „ja“ nad Boha!*

Toto dianie bolo z hľadiska následkov to najstrašnejšie. Dovtedy totiž väčšina iskričiek odolávala pokušeniu. Zrazu však na nich začali z myšlienkovej centrály doliehať slová: „Môžeš byť viac ako Boh!“ To bol skutočný pokušiteľský had, kvôli ktorému iskričky začali jedna za druhou padať do hriechu.

Lucia týmito iskričkami opovrhovala, veľmi ju hnevalo, že jej ničia výsledky jej „práce“. Namiesto rýchlejšieho vývoja totiž začali iskričky padať smerom nadol. Lucia nerozumela a ani rozumieť nemohla, lebo nechcela predtým počúvať varovný hlas Stvoriteľa, a preto ho už teraz vôbec nepočula.

V jej vnútri sa začalo ozývať: „Bola som to predsa ja, ktorá som zaviedla taký vynikajúci princíp. Bola som to predsa ja, ktorá som dala ľuďom lepšie možnosti ako Stvoriteľ!“ To bol jej pád.

Keď padla Lucia, došlo k prudkému pádu celého stvorenia. Mnoho tých, ktorí dovtedy odolávali pokušeniu, prestali odolávať, pretože Lucia sa dostala do ich blízkosti. Klesla do hmotnosti, odkiaľ mohla viac a viac podnecovať svoj princíp. Hoci stále svojimi obeťami opovrhovala, nechcela uznať, že sa mýlila. Zakrývala si svoj zrak a nechcela vidieť Pravdu.

Vo Výšinách medzitým začali prípravy na záchranu. Tie však trvali tisícročia.

Ľudia, ani neviete, čo všetko sa pádom jednej jedinej hmotnej časti stvorenia stalo. Spomalilo to vývoj celého stvorenia, pretože všetky hmotné časti sú napojené na časti duchovné. Je to ako telo, kde ochorie jeden orgán. Tým trpí celé telo, nielen chorý orgán.

Spomalil sa tým teda aj vývoj v duchovne, lebo namiesto vývoja nahor sa musel začať zachraňovať chorý orgán. Následne sa spomalil aj vývoj v praduchovne a v konečnom dôsledku to malo vplyv na celé stvorenie!

Je pravda, že pár jedincov sa vďaka pádu a princípu pokušenia vyvinulo rýchlejšie. Avšak za akú cenu! Za cenu, že vývoj miliárd sa oneskoril! To je dôsledok, ktorý sa bude prejavovať ešte veky.
____________________
* Prednáška: „Vzťah k⁠ Bohu“

Z knihy Pre ľudí