Predslávnosť Čistoty

V dnešný deň sa vy, ľudia, pripravujete na slávnosť Čistoty. Vyčistili ste svoje domovy, umyli svoje telá a s odhodlaním vchádzate do chrámov. Nejednému z vás zaletia myšlienky do minulosti a spomenie si, že v tento deň sa na Zemi narodila Irmingard. Myslíte si, že táto slávnosť je z príležitosti jej narodenín.

Všetko duchovné však takto stŕhate do bahna pozemského. Slávnosť Čistoty je od večnosti a že sa v tento deň narodila Irmingard, to vychádza zo Zákona čísiel, v ktorého rytme sa zachvieva i žiarenie hviezd.

Takisto i slávnosť Žiariacej Hviezdy je od večnosti, a nie je iba spomienkou na deň narodenia Syna Božieho Ježiša na Zemi.

Prestaňte sa už na všetko pozerať svojimi malými pozemskými očami! Čistota je Božská, lebo samotný Boh je Čistota. Ako Jej prirodzený dôsledok sú od večnosti Synovia Boží Ježiš a Imanuel. Ježiš je Čistota, ktorá sa vo stvorení prejavuje ako Láska, a Imanuel je Čistota, ktorá sa vo stvorení prejavuje ako Spravodlivosť. Na Lásku a Spravodlivosť je možné nájsť mnoho príkladov vo stvorení, na Čistotu ani jeden!

To, že Čistota sa prejavuje vernosťou či oddanosťou, je len obraz. V skutočnosti vernosť i oddanosť je najvyššie poznanie Lásky a Spravodlivosti.

Zdanlivo sa vám tak mnohé berie a zdanlivo tu nachádzate rozpory. Ale nie je to tak, naopak, dáva sa vám veľmi veľa, viac, než si myslíte.

Čistota je nepochopiteľná, dá sa len cítiť. Tým, že udržujete svoje obydlia a telá čisté, tým vôbec neslúžite Čistote, ale len vykonávate nutné pozemské úkony. Slúžiť Čistote znamená oveľa, oveľa viac. To, že niekto slúži Čistote, smie povedať iba ten, kto vedome pozná, čo je Láska a Spravodlivosť vo svojej Jednote, teda ten, kto vie, čo je Svätý Grál! To však z vás nevie ani jeden!

Čistota je podstatou všetkého. Je podstatou Lásky i Spravodlivosti. A to je Trojzákon, Čistota, z ktorej ako z podstaty a príčiny vzniklo všetko, čo je.

Zahĺbte sa do tajomstiev Trojjedinosti, lebo to je pre vás alfa a omega poznania. Trojjedinosť je tvorovi pochopiteľná, i keď iba čiastočne, lebo samotnú Čistotu nemôže pochopiť nikto z tvorov. Dokonca, samotnú Čistotu nemôžu pochopiť ani Jej služobníci, lebo Čistota vo svojej podstate je nepomenovateľné meno Božie!

Z knihy Pre ľudí