Narodenie Lásky na Zemi

Tí, ktorí pochádzajú z Výšin, sú Čistota, lebo vo Výšinách je všetko Jednota. Tá Jednota je Čistota. To je tajomstvo Trojjedinosti. Z Čistoty štiepením vzniká Láska, Spravodlivosť a Čistota. A táto Trojica prišla na Zem.

Z najvyšších Výšin prišiel Syn Boží Ježiš, ktorý je Čistota. Túto Čistotu by však stvorení nezniesli, preto na ceste dole prijal záhal z vyžarovania Lásky. Bez neho by nemohol vstúpiť do stvorenia.

Tento záhal Mu poskytla tá, ktorá je Láska vo stvorení, Mária. Tak prišiel Syn Boží ako Láska na Zem. Málokto Mu rozumel, lebo z Jeho Lásky prúdila prísna a chladivá Čistota. Preto Ho väčšina učeníkov nikdy nepochopila. Čiastočne Ho pochopili tí, ktorí už vtedy vedeli, čo je Láska. I pre nich však bola Čistota v nej obsiahnutá nepochopiteľná.

Bolo to druhýkrát, čo prišla Láska na Zem. Prvýkrát to bolo v časoch, keď bola na Zemi i Spravodlivosť. Skôr, ako sa vtedy Láska so Spravodlivosťou mohla stretnúť, bola Spravodlivosť zavraždená, a preto nemohlo dôjsť k Jej uplatneniu.

Tretíkrát prišla Láska na Zem na konci súdu. Opäť tu bola i Spravodlivosť, aby tak spolu s Ňou vytvorila potrebnú Jednotu. Keďže Čistota priamo na Zemi nemôže byť, na doplnenie Trojzákona tak ako pred tisícročiami prišla Jej malá služobníčka. Keďže sama dosiahla vo svojom vývoji dokonalosť, spoznala, kde a kto je Čistota, spoznala, čo je Svätý Grál, a preto pôsobila spolu s Láskou a Spravodlivosťou ako doplnenie Trojzákona.

Láska smela dlho pôsobiť po boku Spravodlivosti, ale nie tak dlho, ako bolo chcené. Opäť bola Spravodlivosť zavraždená skôr, než sa mohla Láska naplno uplatniť. To, že Láska liečila, bol len začiatok. Pokračovanie malo byť, že by ľudia spoznali, čo je spravodlivá Láska zachvievajúca sa v Čistote.

Skôr než to ktokoľvek pochopil, Spravodlivosť tu už nebola a miesto pochopenia čistej Lásky nastalo hádzanie polien pod nohy. Ľudia nechápali nielen spravodlivú Lásku, ale nechápali ani Lásku, keď tu už Spravodlivosť nebola. Bolo to preto, lebo ani jeden z nich nikdy nepochopil, čo, kto a odkiaľ je Čistota, ktorej najmenšia služobníčka bola vtedy na Zemi. Bolo to preto, lebo nikto nepochopil, čo, kto a odkiaľ je Svätý Grál.

Z knihy Pre ľudí