Zmena postojov

V Atlantíde prinášali Slovo k tomu povolaní duchovia. Cez otvorený duchovný sluch prijímali, čo je Láska. Obsah nebol nikdy zmenený. To, čo sa menilo, bola len forma. Zo všetkých strán, zo všetkých smerov, zo všetkých uhlov pohľadu bol dávaný ľuďom výklad o tomto Zákone. A tak sa ľudia vo všetkom učili hľadať Lásku, a tak ju spoznávať. Tým pochopili: „Na počiatku bolo Slovo…“

Po tejto škole sa mali duchovia učiť Lásku dávať, čím mali pochopiť: „… a to Slovo bolo u Boha…“, aby sa nakoniec naučili Lásku prijímať a tým pochopili: „… a to Slovo bolo Boh!“

Po prvej škole, keď ešte nebol ani jej koniec, došlo k pádu ľudstva do hriechu. Ľudia prestali chodiť do duchovnej školy. Len nemnohí v nej pokračovali a tí ju aj skončili. Bolo ich tisícdvesto, no malo ich byť pätnásť miliárd! Tých tisícdvesto sa potom stalo kňazmi a učiteľmi. Prijímali Slovo z Výšin a snažili sa vyučovať ostatných duchov.

Pýtate sa, kde je tých 144 000, o ktorých bolo zvestované v Zjavení Jána? Tých 144 000 nastúpilo do druhej triedy školy Lásky v Atlantíde. Doteraz túto školu neskončili!

Ostatných pätnásť miliárd na túto školu ani len nepomyslelo! Zmenili svoj postoj! Kvôli nim musela byť zmenená škola.

Začala škola Spravodlivosti. Milióny rokov trvá táto škola! Stále tá istá a dookola: „Nesmiete! Musíte! Čo chcete?! Kam kráčate?!…“ Milióny rokov a z pätnásť miliárd školu zvládlo dvesto duchov. Medzitým ostatní opäť zmenili svoj postoj, obrátili sa Spravodlivosti chrbtom!

Tu prišiel z Výšin Učiteľ najvyšší, Syn Boží Ježiš. Prišiel, aby priniesol novú školu, školu Čistoty. Snáď to niekto z tých pätnásť miliárd pochopí… Tí istí učitelia, ktorí učili Lásku i Spravodlivosť, začali učiť Čistotu. Šestnásť duchov z pätnásť miliárd to pochopilo!

Prišiel záver. Z Výšin sa ozvalo: „Ukáž svoje dlane, človeče! A na nich ukáž výsledky svojej práce!“ A pätnásť miliárd ľudských duchov zmenilo postoj, obrátilo sa k Bohu chrbtom!

Len tí, ktorí skončili niektorú z troch duchovných škôl, zdvihli svoje ruky do Výšin a povedali: „Hľaď, Pane, niečo malé máme v rukách. Nevieme, čo to je, ale s Láskou Ti to dávame.“

Zasvišťal meč a ozvalo sa z Výšin: „Požehnaní ste tí, ktorí svoje ruky nemáte prázdne! Naplnili ste olej do svojich lámp a ste odetí v slávnostný šat. A preto prijmite pozvanie na svadbu Baránkovu!“

A opäť zaznel hlas z Výšin: „Ľudia, počúvajte! Premárnili ste milióny rokov! Premrhali ste dar, že smiete byť! Zmeňte svoj postoj!

Prišiel Syn Človeka na Zem a priniesol novú školu, školu Trojzákona. Ľudia sa musia zatriasť v škole Spravodlivosti, aby sa konečne naučili to, čo sa mali naučiť v škole Lásky. O škole Čistoty nemôže byť teraz ani reč!