Reč obrazov IV.

Mária ako Kassandra uzavierala na Zemi kruh, ktorý začal Abd-ru-shin ako arabské knieža. Zo Zákona však vyplýva, že nikto za nikoho nemôže uzavrieť nejaký kruh. Opäť tu máme zdanlivý rozpor. Preto zdanlivý, lebo neviete, čo je Jednota.

Keď sa vrátite k prednáške „Trojzákon do stvorenia“, uvidíte, že tí, ktorí sa smú nazývať „Jednota“, pochádzajú zo Sily. Neviete však, čo to presne znamená. Je to vyžarovanie Boha, ktoré je od večnosti. Toto vyžarovanie je Jeho nevysloviteľné Meno. Má toľko písmen, koľko je tých, ktorí sú Jednota.

Znamená to, že hoci sú samostatné osoby, ich cit je spoločný. Už toto samotné si neviete predstaviť. Ale musí vám to byť povedané, aby ste si vedeli vytvoriť aspoň akú-takú predstavu.

V skutočnosti to pre vás znamená, že nech vyjde do stvorenia ktorýkoľvek z nich, je to to isté z hľadiska Zákona, akoby vyšiel do stvorenia Boh-Otec. I preto vám Syn Boží hovoril: „Ja a Otec jedno sme!“

Keď boli na Zemi Mária a Abd-ru-shin, vzhľadom na ich spoločné cítenie mali i spoločné myšlienky. Nie snáď samotné slová, ale ich myšlienky boli navzájom prepojené spoločným cítením. Preto to, čo konal jeden, akoby konal i ten druhý, a preto i zvratné pôsobenie mohlo dopadnúť na ktoréhokoľvek z nich.

Toto je však možné len u tých, ktorí sú Jednota. Tvor, ktorý sa štiepi na aktívne a pasívne, toto nepozná, lebo sa štiepi na jedincov, z ktorých má každý osobitné cítenie bez toho, že by to isté musel cítiť niekto iný.

Z knihy Pre ľudí