Reč obrazov III.

„Svätý je len Boh!“ To je vám známe, a napriek tomu ste sa nepozastavovali nad spojeniami „Svätá Hostina“ a „Svätý Grál“. Hoci už o tom bolo hovorené*, ukážeme si aj reč obrazov, ktorá je v tom ukrytá.

Najprv sa pristavme pri pojme „Svätá Hostina“. Určite nikto z vás nepovažuje kúsok oblátky a pohárik vína za niečo, čo je sväté. Zároveň správne nazývate tieto veci pojmom „Svätá Hostina“. Dostali sme sa do zdanlivého rozporu. Niečo, čo nie je sväté, sa týmto pojmom označuje.

Tento rozpor vzniká len preto, že ste sa plne nezahĺbili do duchovného diania, ktoré je s týmto spojené. Svätou Hostinou totiž nie je mienená oblátka a ani víno. To sú len hrubohmotné symboly, do ktorých môže byť pretransformovaná požehnávajúca Sila z Výšin.

Už samotný pojem „Hostina“ navádza k tomu, čo je za týmto dianím skryté. Do stvorenia prúdi duchovný pokrm. Duchovný pokrm je však Slovo. Vtedy, keď je požehnávaná Hostina, prúdi do stvorenia sila Slova Čistota.

Nie je to Sila transformovaná, ale priama, teda taká, aká prúdi priamo od Boha-Otca. To je najväčšie tajomstvo Hostiny, pretože ten kúsok oblátky a pohárik vína sa týmto spôsobom tak posvätí, že právom sa hovorí o „Svätej Hostine“.

Teraz zamerajme svoju pozornosť na pojem „Svätý Grál“. Viete, že Svätý Grál je nádoba, v ktorej to neustále vrie a vlní sa ako červená krv bez toho, že by pretekala. Vo vašich dušiach vzniká obraz misky alebo podobnej nádoby. Je to len preto, že nechápete význam slova „nádoba“, hoci i vaše pozemské telá niekedy týmto pojmom označujete a poznáte tento pojem i v súvislosti s Máriou a Terezou v praduchovnej ríši ako nádobami pre pozemské matky Syna Božieho a Syna Človeka.

Nádoba, v ktorej to neustále vrie a vlní sa, je obraz niečoho, čo je v maximálnom pohybe. Krv je obrazom života. Tieto obrazy spolu dávajú výsledný obraz toho, ktorý dal vzniknúť životu vo stvorení.

Svätý Grál je teda Kráľ Kráľov. Pýtate sa, prečo to tak nebolo napísané hneď? Ľudia totiž mali v Abd-ru-shinovi sami spoznať, kto je Svätý Grál! Je to len ich chyba, že to nespoznali a iba teraz to môže byť odhalené, lebo Svätý Grál opäť zasadol na svoj trón.
____________________
*Prednáška: „Meč Svätého Grálu“

Z knihy Pre ľudí