Prežívajte dôsledne každé Slovo Posolstva Grálu!

Keď pred zhruba dvetisíc Rokmi bolo vyhovené Prosbe Syna Človeka, aby prišiel na Zem, mnoho Duchov zo všetkých Úrovní Stvorenia prosilo, aby mu mohli pomáhať pri tejto Misii, pričom pre mnohých to bola posledná Možnosť Záchrany, keďže iba v tom mohlo pre nich spočívať Vykúpenie. I prišiel Syn Človeka na Zem a zaznelo jeho Slovo, aby zavolal tých, ktorí vtedy sľubovali. Slovo, ktoré oslovovalo všetkých – nielen svetlých, ale aj tých temných, pre ktorých to bola posledná Možnosť Záchrany. A to Slovo zostalo nezmenené doteraz a preto aj teraz môžu i temní Duchovia v ňom spoznať Slovo Pravdy.
Mnohí z Ľudí, ktorí našli Slovo Posolstva Grálu zajasali a mysleli si, že všetci, ktorí ho taktiež našli, musia byť ako oni sami – museli si to tak dokonca myslieť, veď je to Zákon, že každý vidí na druhých to, aký je on sám. A tak mnohí s Radosťou a s otvorenou Náručou hľadali druhých Ľudí, ktorí tiež našli Slovo Pravdy, no nezbadali – ba dokonca to ani nemohli hneď zbadať, že medzi jednotlivými Čitateľmi sú priepastné Rozdiely, lebo jedni patrili do najhlbších Hlbín a druhí do svetlých Nív. V Nepochopení Zasľúbenia, že i tí, pre ktorých je to posledná Možnosť Záchrany, môžu nájsť v Slove Pravdu, potom s Úžasom hľadeli na temných, keď sa zákonite museli podľa svojho Druhu prejaviť a, pravdaže, bolo tomu i naopak – temní s Nepochopením hľadeli na svetlých, čo konajú a prisudzovali im iba to, čo by v skutočnosti urobili oni sami – Podvody, Lži, Krádeže, Vraždy.
To je skutočný Obraz Čitateľov Posolstva Grálu – pravdaže, nie úplný, pretože je do neho nutné zakomponovať rôzne Medzistupne, ktoré si však každý dokáže predstaviť a odvodiť sám. Preto ste mnohí prekvapení, ako môžu Čitatelia Posolstva Grálu konať to, čo je v Rozpore s Posolstvom Grálu. Odpoveď je jednoduchá – ešte sa nedokázali zmeniť, hoci je to pre vás nepochopiteľné, veď Slovo je napísané aj pre nich v takej Forme, aby to dokázať mohli. Lenže práve nad tými najtemnejšími švihá najostrejšie Bičom Otrokár – ich vlastný Rozum a preto zákonite budú väčšinou z Rozumárstva obviňovať druhých.
Niekoľko Slov z Posolstva Grálu vám toto všetko už dávno ukazovalo: „keďže iba v tom mohlo pre nich spočívať Vykúpenie“, a z tohto môžete vidieť, ako dôsledne musíte prežívať každé Slovo, každú Vetu Posolstva, lebo inak nemôžete nájsť Odpovede na Dianie, ktoré je okolo vás.
Amen!