Astrológia

[hidepost=0]

Otázka: Vyvstala mi otázka, jak je to podle Vás ve skutečnosti se znameními a následnými horoskopy k nim. Celý život to šlo tak nějak kolem mě, nepřikládal jsem tomu žádnou důležitost, znal jen své znamení a horoskopy ignoroval. Ostatně zatím se to moc nezměnilo. Ale stále více si všímám názorů okolí a příbuzných, kteří velmi rádi řeší jednak jednotlivá znamení a kdo s kým se jak snáší, a někteří se dokonce nechají ovlivňovat předpověďmi některých astrologů.
Myslíte že je možné, aby mohla znamení, ve kterých se lidé rodí, ovlivňovat jejich povahu či snášenlivost s ostatními? Nebo je to jen další nesmyslné téma na nekonečné rozebírání kdo s kým může být a kdo ne?A může nás na základě těchto znamení ovlivňovat horoskop?
V Poselství je to vysvětlené dokonale a to konstalací hvězd, která dokáže brzdit vliv karmy a ovlivňovat přílivy světlé pomoci a síly, ale já to pochopil jako pro jednotlivce, ne celé znamení.
Díky za vysvětlení či názor.

Odpoveď: Hmotnosť je o. i. určená na to, aby sa tu vyvíjali duchovné zárodky. Tak, ako je pre rôzne rastlinné semiačka potrebná rozdielna pôda, tak aj ľudské zárodky potrebujú rôznu „pôdu“ – žiarenia hviezd, ktoré podporujú jeho prebúdzanie. A o tom je astrológia – pri narodení sa okolo ducha vytvára veniec žiarenia, čím sa vytvára prieplav rôznych podporujúcich síl pre jeho vývoj. Tento veniec však nemôže byť určujúci, ale je podporujúci. Ako to pekne povedal jeden náš známy – jedným z cieľov astrológie by mala byť túžba pochopiť seba aj okolie.
Žiaľ, ako pri všetkom, tak aj tu ľudia majú tendenciu všetko vysvetľovať iba rozumovo, čím sa obraz musí zákonite znížiť a zakaliť – a to sú v podstate „horoskopy“, na aké sa pýtate a, ako inak, niekto to ad absurdum preháňa a v podstate tvrdí, že sme iba hračkou osudu.

[/content_control]