Zodpovednosť za myšlienky

Ste zodpovední za svoje myšlienky, za to, koho ovplyvnia a nesiete následky za to, čo spôsobia, – tak je to napísané v Posolstve Grálu. Čítate – a nerozumiete. Príklad zo života:

Pomerne frekventovaná križovatka na predmestí. Z vedľajšej cesty idú dva osobné automobily – vodičky sú ženy. Prvá zabrzdí a dáva prednosť autu, ktoré ide po hlavnej ceste. Druhá, dosť unavená z práce, zareaguje neskoro a vrazí do prvého automobilu.
Na prvý pohľad bežná autohavária, za ktorú môže únava a nepozornosť. Ale pozrite sa na svet myšlienkových foriem.
Okolo vodičky, ktorá spôsobila nehodu, sú myšlienkové formy mrzutosti, hnevu na seba, že nezvládla niečo bežné, čo predtým už zvládla mnoho ráz. Formy, ktoré v tomto prípade nepomáhajú ale škodia – doliehajú aj na prvú vodičku, ktorá začína cítiť nepokoj.
Neďaleko v kroví sa však skrývajú ešte zákernejšie špinavo-čierno-červeno-jedovatofialové vášnivé myšlienkové formy. Dráždivo sa prelínajú, v tenkých prúžkoch blúdia okolo všetkých cestujúcich, nielen okolo obidvoch žien. Obkrúcajú sa okolo mužov – dráždia, dorážajú a snažia sa vyvolať zlosť na všetky ženy vodičky. Ešte viac dorážajú na ženy a snažia sa v nich vyvolať odpor k šoférovaniu. Ich vnútornou podstatou je škodoradostná fanatická forma dogmy, že žena za volant nepatrí. V konečnom dôsledku práve myšlienky, ktoré vytvorili myšlienkový útvar tejto zákernej a fanatickej dogmy, spoluspôsobili túto dopravnú nehodu. Oni sú teda spolupáchateľmi, lebo pôsobili na unavenú ženu, čím znížili jej pozornosť.
Zhrozili ste sa? Správne! Koľko z vás je s touto autonehodou spojených?
Tieto riadky nie sú určené pre fanatikov, lebo tí nie sú schopní vnímať živosť diania. Oni vedia iba vytvárať striktné zákazy a príkazy, ktorými v konečnom dôsledku porušujú prvé prikázanie, lebo ich bohom je ich vlastná dokonalosť, v ktorej vedia všetko lepšie, v ktorej dokážu ostatným predpisovať čo musia a čo nesmú, a tým potláčajú slobodnú vôľu svojich blížnych, vytvárajú tlak a škodia Pravde.
Tieto riadky sú určené tým, ktorí majú živého ducha a snažia sa pochopiť všetko to, čo sa okolo nich deje bez predsudkov.