Večerní oblaka

Jsme bytosti oblak a táhneme krajinou. Přinášíme vám vláhu – vodu, ten nejcennější dar. Tak proč tak často pozvedáte své hlavy s rozhořčením směrem k nám, že je zase „škaredé“ počasí? To skutečně nevidíte tu krásu v osvěžujícím jarním dešti či očistné letní bouřce?

Kdybychom se měli řídit jenom vašimi malichernými přáními, vyhasnul by postupně na Zemi všechen život. Když si chcete užívat své pochybené radovánky, přáli byste si nebe bez mráčků. Jenže pak vám je horko a přejete si zase déšť. Vždyť vy ani nevíte, co chcete.

Naštěstí nemusíme plnit vaše přání, ale smíme sloužit Stvořiteli. A naštěstí nejste jediní tvorové na Zemi. Kdybyste viděli, s jakou láskou nás zdraví ostatní bytostní, protože jim přinášíme vodu, styděli byste se, že nám tak často spíláte. A nejenom slovy – ta k nám většinou ani nedoletí –, ale především city. Jen se podívejte do svého nitra a zkoumejte, zda se svou rozmrzelostí nad kapkami deště nechcete náhodou povýšit nad Stvořitele.

Elfové stromů, bytosti vod a strání, skalní mužíčci – ti všichni nás zdraví a mávají nám. A my jim rádi vyléváme vodu ze svých zásob, aby všude mohl být život. Jen vám ji nedáváme příliš rádi. Ne proto, že bychom byli zlí, ale proto, že vidíme, co s ní děláte, jak s ní plýtváte a jak málo si jí vážíte – to se pak není co divit, že se v našich srdcích neprobudí vřelý cit.

Naříkáte nad rozmary počasí, ale vše, co vidíte, je jen zákonité dění. Kdybyste se naučili více vnímat záchvěvy přírody, nepotřebovali byste své meteorologické radary a další přístroje, s nimiž jste stejně slepí jako bez nich. Podívejte se vzhůru k nebi, nalaďte se na nás a my vám řekneme, jak bude. Všichni tvorové mají spolupracovat a my bychom s vámi rádi spolupůsobili, jenže vy nechcete. Tak se pak nedivte, že vás voda skrápí i ve chvílích, kdy to nečekáte.

Staré národy dokázaly s větší přesností odhadnout počasí, než vy se všemi vašimi vymoženostmi. A to proto, že ještě nezahrabaly svůj cit, který jediný vám dá poznat celému stvoření.

My budeme vodu roznášet dále, ať už se vám to líbí nebo ne. A Země bude taková, jaká má být, ať už budete chtít nebo ne. To jste se za ty tisíce let ještě nenaučili, že příroda je skutečně silnější než vy? Nebo si snad myslíte, že jste tak dobří, abyste se ubránili záplavám, zemětřesením a rozrůstajícím se pouštím? –

Bez nás by zde na Zemi nebylo života, protože my oživujeme hmotnost. To jen vy, lidé, znáte pouze ničení a zkázu. Jenže vaší vládě byla učiněna definitivní přítrž a my se z toho radujeme. Přeměna sice ještě nějakou dobu potrvá, ale to už jsou jen chvilky. Nová doba tu bude již brzy. Již brzy…