Služba Bohu

Ten, ktorý je Kríž, stojí na Hore a žehná tým, ktorí stoja v službe na tejto Zemi. Biela Holubica sa nad Ním vznáša v stĺpe Svetla a po tomto lúči prichádza dole Ľalia.

Kráľovná Čistoty zostúpila zo Svetla a otvára svoju náruč smerom k stvoreným. Stvorenie kľačí pred Jej nohami a v pokore prijíma chladivý lúč Čistoty, ktorý osviežuje ako chladivá horská bystrina v letných horúčavách.

Ten, ktorý je Kríž, vychádza popri Nej, zastavuje sa po Jej ľavici a spolu dvíhajú ruky hore k požehnaniu.

„Služobníci Boží, ktorí stojíte v službe či dokonca v službe Grálu, počúvajte: váš čas nadišiel a doba súženia sa skončila. Len krátky čas zostáva, aby vaša Zem zanikla v nevyhnutnom rozklade a pri tomto rozklade zobrala so sebou všetko nečisté, ktoré ju teraz zaťažuje.“

Z rúk toho, ktorý je Kríž, vytryskáva prúd Svetla, ktorý prichádza k Ľalii a spája sa s lúčom Čistoty, ktorý tryská z Jej rúk, a spolu tak vytvárajú žiarivý Kríž, ktorý ako požehnávajúca Sila klesá na tých, ktorí stoja v službe. Zlatý dážď sa vznáša nad stvorením a jeho kvapky požehnávajúc a posilňujúc klesajú nadol. Tí, ktorí doteraz nevedeli a ani nevedia, čo je služba, však na tomto nemajú účasť.

Ten, ktorý je Kríž, znovu dvíha svoje ruky a oznamuje:

„Darmo budete bádať a darmo budete hľadať službu okolo seba, keď tento pojem nie je živý vo vás. Darmo budete čítať, darmo budete študovať; odpoveď na to, čo je služba, tam nenájdete, pretože služba je vzdanie sa samého seba.

A čo je služba Grálu môžete pochopiť až potom, keď pochopíte, čo je služba ako taká.

Amen!“

Lúč Svetla pohasína a v ňom odchádza tá, ktorá je Ľalia. Ale požehnávajúci Kríž zostáva, aby naďalej posilňoval vernosť tých, ktorí sú verní.

Z knihy Pre ľudí