Oddych po práci

„Dnes som mal ťažký deň, musím si oddýchnuť.“ Takto a podobne to znie vo všetkých rečiach po celej Zemi. Ale čo si ľudia predstavujú pod oddychom? Len plytkú zábavu a laškovanie. A niečo pekné? Nie, na to sú príliš unavení. Prečítať si knihu, pozrieť si výstavu obrazov, ísť do divadla alebo na koncert? To nie je predsa pre nich, z toho predsa nič nemajú. Považujú to za zbytočnosti.

Miesto toho radšej šíria reči či idú na pivo. A keďže im nestačilo vydráždenie nervov v práci, sledujú športové zápasy. Je predsa tak dôležité vedieť, kto zrazí druhého päsťami na zem v boxerskom zápase, kto vyskočí vyššie, kto zabehne rýchlejšie, kto strelí prvý gól atď. Je ešte mnoho, veľmi mnoho druhov takejto rozumovej zábavy.

Rozum sa sýti, presycuje a človek sa cíti spokojný, veď nevybočuje z radu ostatných. Položte im však otázky: „Čo z toho máte? Aký úžitok? Načo je to všetko dobré?“

Nedajú vám odpoveď, len akési jachtanie vyjde z ich úst. A výhovorky, aby sa vás čím skôr zbavili ako niekoho nepríjemného, kto si dovolil ich vytrhnúť z ich pokoja, mieru a harmónie.

Aký je to však pokoj, mier a harmónia? Rozumové zbytočnosti, ktorými sa vyzdobujú, aby sa ukázali pred ostatnými, akí sú rozumní, sčítaní a zbehlí. Ak im však nedáte pokoj a pýtate sa ďalej, tu neváhajú na vás vyjsť s ťažšími zbraňami.

Ihneď začnú proti vám paľbu, paľbu rečí, ohovárania a klebiet. Neštítia sa ničoho a čo nevedia, to si primyslia. Zatracujú vás pod čiernu zem. Skúste im teraz prísť na oči hoci tým, že vás niekto pred nimi spomenie a už vyťahujú zbrane najťažšieho kalibru.

Ťažké delostrelectvo, lietadlá a bomby v podobe článkov do novín či kníh. To však je len začiatok. Keby mohli, tak by vás odstránili. Ale nevedia, že už týmto konaním konajú hrubohmotnú vraždu!

Ich myšlienky sa zhutňujú a nadobúdajú formu podľa ich skutočného chcenia. Zbrane strednej hrubohmotnosti – luky, šípy, dýky, nože, sekery atď. letia od nich a zasahujú tých, na ktorých boli mierené. Títo začínajú trpieť bolesťami, pichaním, nevolnosťami a ďalšími nepríjemnosťami.

Bytostní lekári, pokiaľ obeť stojí v ochrane Svetla, zbrane neúnavne vyťahujú. Často je to však boj s veternými mlynmi, keď je temno v presile. Vtedy začínajú i iné ťažkosti – závrate, koliky, srdcové poruchy, dusenie atď., ktoré môžu viesť k uvoľneniu šnúry medzi hrubo-hrubohmotným telom a telom zo strednej hrubohmotnosti a tým k smrti.

Vinný si, človeče, vinný za to, že tvoje myšlienky vraždia!

Z knihy Pre ľudí