Judita a jejích dvanáct komnat (I. – 8. časť)

A teď tu sedí, neduživý sedmiletý chlapec, který vypadá na pět let. Nevnímá svět kolem sebe. Je odkázaný na pomoc druhých i v krmení. Je to jeho první vtělení na zemi po životě majitele věznice. Toto ale jeho rodiče neví a ani nemusí vědět. Je vidět, jak je chlapec slabý, jak asi vypadá péče o něj. On také neví, že se o něj starají jeho dřívější oběti. Judita, ale nepřišla řešit karmu těchto lidí. Jasně viděla, že tu chybí láska, aby došlo k odpuštění.
Judita se podívala na dceru, kvůli které byla přivolána. Stačil vteřinový pohled do dívčiných očí a uviděla, co se stalo.
Jana, jak se dívka jmenovala, se jednou o trochu déle než jindy zdržela nákupem pro rodinu. Musela ještě zanést prádlo k pradlenám a do krčmy zajít otci pro víno.
Bylo jí už třináct let a byly na ní vidět změny z dítěte na mladou ženu. Když se vracela, už se trochu setmělo a v uličkách, kterými se vracela, bylo plno tmavých koutů.
V jednom z nich se to stalo. Byli dva, jeden jí rychle vzal nákup z rukou a druhý zezadu přikryl ústa a tak ji sevřel pod krkem, až ztratila vědomí. Oba ji znásilnili, utekli a nechali ji ležet bezduchou, skoro mrtvou na ledové dlažbě.
V takovém stavu ji našla jejich sousedka, probrala ji k životu a odvedla domů. To, že ji Jana nepoznávala, ani nereagovala na své jméno, dokonce tvrdila, že je Alena a ne Jana, sousedka přikládala šoku z toho, co dívka prožila.
Když od onoho dne uběhly dva měsíce, stav Jany se neměnil. Chvílemi to byla jejich dcera Jana, která se chovala jako dříve, ale chvílemi tvrdila, že je Alena a její chování nikdo nepoznával, tak byla jiná. Tím rodiče usoudili, že se jim Jana pomátla, pokud ji přímo neposedl ďábel.
Judita viděla, jak se velkým šokem z těla Jany její duch vzdálil. Také viděla, jak duch Aleny, který se už pohyboval mimo hmotu (nebyla mezi živými), se rychle přiblížil. Alena chtěla zase být mezi živými na této zemi, tak bloudila mezi světy a hledala příležitost. Janino opuštěné tělo jí přišlo velmi vhod, okamžitě se do něj vtělila, ale ve stejném okamžiku se vtělila i Jana.
Od toho okamžiku se dva duchové přetahovali o jedno tělo, chvíli ho ovládla Jana, chvíli Alena.

Pokračovanie o týždeň.