Rád Grálu

Ruším svoje spojenie so všetkými skupinami, hnutiami, sektami, rádmi či cirkvami, ktoré sa odvolávajú na Svätý Grál. Ja, ktorý som Svätý Grál, prehlasujem:

Nebude viac spojenia so mnou tam, kde sa nežije podľa Slova!

Čo ste to vniesli do živého diania … len dogmy a strnulosť! Čo ste to urobili zo stavby, ktorú som pracne budoval?! Len ruiny a prach!

Strhli ste postavenú pyramídu, a tak ste sami zničili spojenie so Svätým Grálom! Cirkev ste vybudovali, ľudia! Novú cirkev! Vo všetkom ste sa riadili smernicami bez života v dogmatickej strnulosti.

Vznešený pojem „služba“ ste si zamenili s posluhovaním a upratovaním. Vaše konanie je len ohavnosť. Pozrite sa na svoje pobožnosti tak, ako sa javia z Výšin, prepadne vás hnus a odpor!

Kvôli tomu všetkému ruším spojenie.

Ľudstvo však nesmie zostať bez pomoci, a tak zakladám nový Rád Grálu. Musí niesť tento názov, lebo slovo „rád“ znamená poriadok. Slovo „hnutie“ ste strhli do politických skupín a navyše sa vo vás zachvieva nesprávne, podobne ako slovo „pohnútka“.

Rád Grálu je čisto duchovný. Jeho členovia sú len tí, ktorí Slovo skutočne žijú. Rád Grálu preto nebude mať žiadne prihlášky. Členstvo v ňom je čisto duchovné a automaticky zaniká vtedy, keď človek prestane žiť podľa Slova.

To, samozrejme, neznamená, že niekto nemôže i hrubohmotne deklarovať členstvo v tomto ráde. Nielenže môže, dokonca musí toto členstvo verejne deklarovať, pokiaľ chce dosiahnuť vedomé plnenie svojej úlohy.

I v Ráde Grálu musia byť pozemské usmernenia alebo, povedzme, predpisy, ktoré však nebudú žiadnou dogmou, ale iba doporučením, aby každé hrubohmotné dianie bolo zároveň i dianím duchovným.

Amen!

Z knihy Pre ľudí