Sú ľudia lepší než zvieratá?

V pamäti mnohých národov ostalo poznanie o neviditeľných silách prírody. Nie je pravda, že si ľudia vymýšľali „bohov“, lebo sa báli prírodných úkazov, ale naopak, vtedy ešte videli bytosti, ktoré ovládali prírodné živly. Neuctievali ich, ale spolupracovali s nimi, no zároveň sa ich aj trošku báli, pretože videli, že sú silnejší než oni. Až z tejto obavy v čase, keď ich prestávali vidieť, vzniklo ich uctievanie.

Problém bol v tom, že si mysleli, že ich prestávajú vidieť preto, lebo si tieto bytosti uctievanie vyžadujú. Týmto omylom si však ešte viac zakryli svoj zrak a o to rýchlejšie sa dokonala odluka ľudí od prírody.

Jediné pozemské tvory, ktoré tieto bytosti ešte videli a vidia, sú v súčasnosti zvieratá. Samozrejme, tu a tam, veľmi výnimočne sa nájdu aj ľudia, ktorí ich ešte stále vidia a počujú. Prekvapujúco ich však nenájdete medzi prírodnými národmi, ktoré ich ešte stále uctievajú.

Vráťme sa však k našej téme. Sú ľudia lepší než zvieratá? Zaiste sa za takých považujú, veď zvieratá nevedia rozmýšľať, bývajú v hniezdach, norách alebo len tak na holej zemi a nevedia čítať ani písať. Avšak ešte ani jedno zviera neznečistilo rieku či vzduch, nevyrobilo atómovú bombu a neviedlo žiadnu vojnu. Ani jedno zviera sa nevyvyšuje nad druhé a ani sa neponižuje. Je to tak preto, že presne pozná svoje miesto, ktoré mu určil Boh vo stvorení.

Ako je však možné, že ešte aj ten komár, ktorý vás nepríjemne štípe, či malinká lienka, ktorá svojimi bodkami ozdobuje ríšu hmyzu, svoje miesto poznajú? Je to tak preto, lebo neustále vidia a počujú pre vás neviditeľné bytosti, ktoré sú omnoho múdrejšie ako ony, a preto ich poslúchajú.

Keby ste smeli vidieť, ako sa tieto bytosti hrozia pri mnohých vašich nezmyselných skutkoch, rýchlo by ste si rozmysleli, či ich budete robiť. Nejde tu len o vojny či znečisťovanie, ale o takmer všetky činnosti, ktoré robíte. Namiesto toho, aby ste sadili v správny čas a na správnom mieste, používate chémiu, čím nútite tieto bytosti, aby vám slúžili ako otroci.

Myslíte si, že to môžete robiť beztrestne? Ako plody svojej „práce“ ste získali celý rad civilizačných chorôb, ktoré tu ešte pred pár desaťročiami vôbec neboli. A preto sa zamyslite, či nestojí za to sklopiť svoj zrak a priznať sa, že by ste boli radi ako zvieratá, len aby ste boli zdraví a bola zdravá i táto Zem.

Pokiaľ si myslíte, že to „len“ bytostné má pôvod nižšie ako vy, duchovnia, mýlite sa. Štyria strážcovia na stupňoch Božieho trónu sú štyri okrídlené zvieratá. A preto vedzte všetci vy, ktorí sa duchovne vyvyšujete nad zvieratá, že i pre vás sú určené slová Syna Božieho, že kto sa vyvyšuje, bude ponížený.

Z knihy Pre ľudí