Smiech

[hidepost=0]

Otázka: Už dříve mne napadla otázka, na kterou mi zatím nikdo pořádně neodpověděl. Má smích a humor nějaký duchovní význam? A setkáme se s ním i v duchovnu? Anebo má své místo jenom zde v tomto hmotném světě?

Odpoveď: Zoberme si strach. Pri strachu vytvárajú ľudia démonov. Ako sa potom vytvárajú dobroprajné bytosti? Na tieto mnohí zabúdajú (hoci sa o nich píše v PG) a preto je okolo nás pochmúrne – chodíme vystresovaní, máme strach o prácu, o peniaze, … a okolie je strašné.
Úprimný smiech a radosť je liek na tieto starosti – tým vytvárame dobroprajné bytosti, ak je to úprimné a nie je v tom škodoradosť a pod.
Slovo humor nie je práve najvhodnejšie, pripomína to slovnú hračku „humor-tumor“. Áno, „humor“ nie je správny, pretože označuje spoločným názvom všetko – aj to nesprávne. Asi mnohí poznajú televízne programy, kde sa ľudia „humorne zabávajú“ na nešťastí iných. Pravdaže, tí, ktorým sa to stalo, sa na sebe môžu zasmiať – to má miesto… ale tí ostatní?
Pravá hodnota je radosť, jej formou môže byť aj žart, veselý príbeh… A radosť je a má byť v celom stvorení, nielen na Zemi…

P. S. „mne napadla otázka“ – Ako môže otázka niekoho napadnúť? Má vari kyjak či inú zbraň?

[/content_control]