Alfa a Omega

Na počiatku bolo Slovo a to Slovo bolo u Boha a to Slovo bolo Boh. Dve čísla, dve písmená; dve čísla Nula a Jedna, dve písmená Alfa a Omega. Číslo Jedna, ktoré je Bod, číslo Nula, ktoré je Kruh. Z Bodu sála Sila, Sila, ktorá je živúca Sila. A Sila sú Synovia Boží.
Láska, Spravodlivosť, Čistota, Vôľa, Nádej, Duch Svätý a Pán. Jednota siedmich Slov, ktoré sú Sila. A Sila šla ďalej. Povstala z nej Brána do stvorenia.
Číslo Nula je Kruh, dôsledok Bodu, dôsledok Sily, Jej vyžarovanie. Z čísla Nula povstali tí, ktorí ako jediní z vyžarovania Boha vychádzajú do stvorenia. Ich strážcami sú štyri okrídlené zvieratá v božsky-bezbytostnej ríši. Prijímajúc priame vyžarovania zo Synov Božích ich križujú, čím vytvárajú Kríž Zákona, Kríž Pravdy, rovnoramenný Kríž do stvorenia.
V nekonečných diaľavách od tohto Kríža z Jeho žiarení vznikajú tí, ktorí sa nazývajú „stvorení“. Krúživý pohyb žiarení na lúči Sily vytvára štvorec stvorenia, ktorý je Kruh okolo Kríža do stvorenia. Štyri ramená Kríža sú: smerom hore Orol, smerom doprava Lev, smerom doľava Baran, smerom dolu Býk.
Štyri okrídlené zvieratá so svätým znamením Trojuholníka. Tri drahokamy zdobia ich čelo – žltý jaspis hore, čo je Čistota, zelený zafír napravo, čo je Spravodlivosť, a červený rubín naľavo, čo je Láska. Stredom Kríža ide Sila, ktorá je biely diamant.
Tajomstvo Kríža je odhalené – dvanásť plus jeden kameň tvoria dvanásť stupňov, dvanásť smerov, dvanásť kmeňov Izraela a ten trinásty, nepoznateľný.
Vrchol poznania. Tri štvrtiny zo Slova je dvanásť kameňov do stvorenia, jeden briliant je nepoznateľná časť Slova, teda písmená Alfa a Omega.
Do stvorenia je vysielaná táto forma Slova:
Brána je Kríž, Láska je Ruža, Spravodlivosť je modrý Horec, Čistota je bieloskvúca Ľalia, Vôľa je slnečná Púpava, Nádej je mohutný Orol, Duch Svätý je čistá biela Holubica, Pán je biela Nezábudka, Sila je ohnivý Blesk a všetko sa uzatvára v kruhu číreho Diamantu.
Nad toto nie je nič!

Z knihy Pre ľudí